KRISTIANSAND: Norsk Pasientskadeerstatning tilkjente familien vel 8,3 millioner kroner i erstatning etter fødselsskaden som inntraff i 2006. Familien anket denne avgjørelsen til Pasientskadenemnda, som opprettholdt beløpet. Senere har familien gått til søksmål, og Kristiansand tingrett har gitt familien økt erstatningen på vel én million. Dermed er det samlede erstatningsbeløpet 9.370.000 kroner.

Den nå snart sju år gamle gutten fikk hjerneskade på grunn av surstoffmangel under fødselen, og har blant annet diagnose celebral parese. Gutten har også synshemning og hans kognitive nivå er usikkert fordi han i liten grad har språk og evne til å uttrykke seg.

Kristiansand tingrett og tingrettsdommer Anita Jarvoll Hekneby har forhøyet erstatningen til familien med en halv million for å dekke fremtidige utgifter til pleie og omsorg. Samtidig er familien tilkjent ytterligere en kvart million for å dekke påførte utgifter.

Familien bygde nytt hus etter å ha fått en funksjonshemmet sønn. Pasientskadeerstatningen ga familien 1,2 millioner, men retten har forhøyet denne delen av erstatningen med 300.000 kroner.