KRISTIANSAND: – Jeg sto og så på alt sammen. Sjåføren gikk ut av brøytebilen, og kunne ikke unngå å se skaden, eller merke den. Jeg antok at han tok nummerer på bilen før han satte seg inn og brøytet videre, forteller Jørgen Davidsen, som bor i Idunveien på Lund.

Alt tyder på at bilen er den samme som Fædrelandsvennen skrev om i går. Siden verken sjåfør eller vitner meldte seg, ble politietterforskningen henlagt.

LES OGSÅ: Bileier må betale for brøyteskader

Men voldgiftsretten har nå slått fast at bileier Oddgeir Øystese og hans forsikringsselskap må ta hele støyten.

Vil hjelpe.

Etter lunsj i går klikket Davidsen seg inn på forsiden til fvn.no, og kjente straks igjen den grå bilen på bildet. Da han leste videre at uhellet skjedde i Idunveien, var han sikker i sin sak. Hendelsen fra snøkaoset i februar 2007 har brent seg fast i hukommelsen.

Davidsen ringte sporenstreks til Øystese og fortalte hva han hadde sett fra balkongen sin i fjerde etasje av lavblokken i Idunveien, med beste utsikt over den aktuelle parkeringslommen, den aktuelle lørdagskvelden.

Han meldte seg aldri som vitne, fordi han regnet med at føreren varslet om skaden. Saken har ikke vært kjent for offentligheten inntil i går.

41-åringen er «110 prosent sikker» på at det ikke var en ordinær brøytebil, men en kraftig snøfresemaskin som forårsaket skaden. Dermed mener han det bør være en kurant sak å spore opp den eventuelle synderen.

Foto: NRK Sørlandet.– Det er fair nok å skade en bil under slike omstendigheter, men det er uakseptabelt av sjåføren å ikke si fra, mener Jørgen Davidsen, som presiserer at han ikke har noe kjennskap til Øystese fra tidligere, selv om de har bodd i samme borettslag en periode.

– Hvis jeg kan bidra til at det løser seg for eierens del, er det fint. Derfor ringte jeg ham, legger han til.

– Ferdig med saken.

Ingeniørvesenet slår seg til ro med dommen, og akter ikke å løfte en finger, eller brøyteplog, selv om vitner melder seg.

– Vi er ferdig med saken fra vår side. Om en person står fram og kan bevise det motsatte, er det opp til forsikringsselskapet å ta dette videre, uttaler brøytesjef Odd Kristiansen.

Han opplyser at kommunen leide inn flere snøfresere fra en privat entreprenør og Statens vegvesen, men vil ikke gå disse nærmere etter i sømmene før han eventuelt blir bedt om det.

Uansett avviser han at kommunen blir stilt til ansvar.

– Disse er leid inn av oss, men har sin egen skadeforsikring. Vi mener kommunen ikke hefter for skadene, sier brøytesjefen.

Voldgiftsretten fant det ikke bevist at brøytebilføreren har utvist uaktsomhet. Men retten hadde altså ingen vitneutsagn å støtte seg på.