KRISTIANSAND: Det var like etter klokka 23.30 2. pinsedag om kvelden at en kvinne som bor like ved Auglandsbukta la merke til en grå varebil som kom til anleggsområdet ved rundkjøringen på Storenessiden av bukta. Den ene mannen gikk ut av bilen og ned i grøfta og begynte å dra i en kobberledning.

— Da kvinnen ropte på de to ble de skremt og stakk straks av gårde i bilen, sier overbetjent Rune Strømsvåg ved Vågsbygd politistasjon til Fædrelandsvennen.

Agder politidistrikt hadde tirsdag et samordningsmøte etter alle grove tyveriene som har skjedd den siste tiden. Selve arbeidet med samordning er svekket på grunn av streiken i politiet.

— Viktigst for oss nå er publikum og at alle er oppmerksom på mistenkelige biler med norske skilter og utenlandske skilter som opererer i næringsområder og båthavner. Det er mange mobile vinningskriminelle som ferdes både på de indre og ytre veier i distriktet. Ring politiet hvis noen ser noe som vekker oppmerksomhet, er anmodningen fra overbetjent Arne Sundvoll ved felles kriminalenhet i Agder politidistrikt.