— Det ligger ingen dramatikk i dette. Partene er enig om både prinsipper og fremgangsmåte for fastsettelse av tomteprisen, sier Erik Nyhus.

Han har i denne sammenheng rollen som leder for det utvalget på tre personer som havnestyret har oppnevnt for å komme fram til korrekt markedsverdi på den 16 dekar store tomten på Silokaia.

— Ventelig har vi en endelig prisfastsettelse innen utgangen av mars, sier Nyhus.

Også Ernst Aukland, som er daglig leder for Kilden IKS, selskapet som står for bygging av teater- og konserthuset, betegner det som uproblematisk at tomteprisen ennå ikke er fastsatt.

— Mellom de berørte parter er det full enighet om at Kilden IKS kan ta i bruk tomta til sitt formål. Når det dertil er enighet om prinsippene for prisfastsettelsen, så har ikke dette noe å si for fremdriften av teater- og konserthuset, sier Aukland.

— Men det er pris som gjør at dette trekker i langdrag?

— Kan ikke gå inn i prisdiskusjonen så lenge dette ikke er avklart. Men har ingen grunn til å tro at vi ikke blir enige, sier Aukland.

Også Erik Nyhus medgir at dette har tatt tid. Prisspørsmålet skulle i utgangspunktet vært avklart tidlig i 2007. Da var det avvikende syn på tomtepris. Så ble partene enige om å legge voldgiftsprinsippet til grunn for å komme fram til rett pris.

— Hver av partene oppnevnte hvert sitt utvalg på tre personer, som igjen har hyret inn både juridisk og takstfaglig ekspertise, forteller Erik Nyhus.

Han sier at partene er enige om å godta den pris som kommer i voldgiftsløsningen. Den er ventet innen utgangen av mars i år.

— Men det må jo ha vært full krig på kammerset ettersom dette tar så lang tid?

— Det har tatt tid, fordi det er opptatte folk som er involvert. Men det hele har foregått i både dannede og ryddige former. Vi har faktisk vært enige om prinsippene i et års tid, sier han. Men ting tar tid.