SANNIDAL: Det begynte klokken 20.51 i området utenfor Sannidal på E18 noen kilometer fra Agder-grensa. En tankbil kjørte av veien og kolliderte på en slik måte at den sperret veibanen. Etter kollisjonen begynte det å lekke fra drivstofftanken. Politiet går forsiktig fram for å sikre stedet.

— Vi fått folk fra Kragerø energi for å sikre stedet. Det er i tillegg til lekkasjen en ledning som har falt ned på veien, sier operasjonsleder Elise Gotliebsen ved Telemark politidistrikt til NTB.

Kjedekollisjon på E 18

Ingen personer ble skadd i den ulykken, men bare en kilometer unna, i retning sørover mot Agder, skjedde det en kjedekollisjon en halvtime senere. Tre vogntog og tre personbiler kjørte inn i hverandre.

— Fire personer er kjørt til legevakten i Arendal med lettere skader, sier Gotliebsen.

Noen av vogntogene skal ha vært lastet med betongelementer på nærmere femti tonn. Dermed ble E18 blokkert.

Ifølge Agderposten er mannskap fra brannvesenet i Kragerø og Gjerstad sendt til stedet.

— Vi vet at det er kolossalt glatt på E 18 i dette området, sier alarmsentralopperatør, Bent Nicolaysen, ved Arendal brannstasjon til Agderposten.

Kjørte ut ved Vinje

Mens dette pågikk kjørte et annet vogntog seg fast på E134 ved Vinje. Det sitter fast i snøen og sperrer veien. Trafikken står ved Vinje.

— Ambulansene som har vært ute melder at det er ekstremt glatt i området. Vi jobber på spreng, men det er umulig å si når vi får løst opp i dette. Dette er uvanlig mange kollisjoner på kort tid, sier Gotliebsen.