RISØR: — Vi er nå i avslutningsfasen. Vi driver med etterslukking, og har full kontroll, opplyser brannsjef Jan Kongsvik i Østre Agder brannvesen til fvn.no.

Brannen på fiskemottaket brøt ut klokken 19.45. Bygningen stod da i full fyr, og brannvesenet mente den kom til å brenne helt ned.

Nå som brannen er slukket står deler av bygningen igjen, men den er totalskadet.

- Må bygges opp på nytt

  • Taketasjen har brent ned, og underetasjen har fått en del vannskader som følge av vann som har rent ned under slukkingsarbeidet, sier Kongsvik.

Brannmannskap sitter oppe på taket av bygningen med slanger og spyler.

Kongsvik mener skadene på bygningen er så store at den må rives, og bygges opp på nytt.

Det skal ikke ha vært noen inne i bygningen da brannen brøt ut, og etter det brannvesenet kjenner til skal ingen personer være skadet.

- Helt uvirkelig

Daglig leder Yngvar Aanonsen ved fiskemottaket var på stedet og så arbeidsplassen sin brenne opp.

— Det er helt uvirkelig. Vi gikk fra jobb en halv time før brannen startet, men det ser ikke ut til at noen var inne i bygningen. Vi håper og tror at ingen har kommet til skade, sier daglig leder Yngvar Aanonsen ved fiskemottaket i Risør til fvn.no i 20.30-tiden.

Han samarbeidet med brannvesenet og politiet for å sikre at ingen befant seg i bygningen

Sammen med politiet og brannvesenet var også redningsskøyta på stedet. Den stod klar til å bidra med slukking fra sjøsiden, men kunne returnere da det viste seg å ikke være nødvendig.

Ikke fare for andre bygninger

Brannmannskapet på stedet fokuserte på å holde brannen under kontroll, og hindre spredning.

Fiskemottaket ligger isolert på en holme, helt nede ved vannet. Ifølge Kongsvik skal det være 10-20 meters avstand til de nærnmeste bygningene.

— Dette er industribygninger, og de har ikke vært i fare for brannen. Det ligger heldigvis ikke noen bolighus i nærheten, sier brannsjefen.

Fiskemottaket inneholder i tillegg til fiskskebutikk en kafé, og det er engrossalg og cateringvirksomhet i bygget. Utenfor er det egen marina med bensin, diesel og gass. En del biler stod på parkeringsplassen utenfor bygget.

— Viking tauet bort bilene som kunne være i fare, og det var ikke noe dramatikk rundt dette, sier Kongsvik.

Vil undersøke brannstedet

Brannvesenet vil være ved brannstedet utover kvelden for å kontrollere at brannen ikke blusser opp.

Politiet vil gjøre tekniske undersøkelser så snart brannstedet er avkjølt.

— Vi vil undersøke brannstedet tidligst i morgen tidlig. I tillegg vil vi avhøre noen vitner, opplyser operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt.

Politiet vet foreløpig ikke årsaken til brannen, men ifølge Austad er det ikke noe som tilsier at den er påsatt.