Kristiansand: — Folk er ikke mer sure nå enn når de ikke fikk mer servering klokka tre, sier bartender Erik Wikstøl på Harveys Bar like etter at alkoholserveringen stengte klokka to i natt.

Vi sjekket temperaturen på byen i Kristiansand like etter at de nye skjenkereglene trådde i kraft.

- For drøye regler

På Harveys Bar stod stemninga i taket da ølkranene stengte i natt, og mange var langt fra klare for å dra hjem klokka halv tre, en time tidligere enn forrige helg.

— De nye reglene er for drøye, det er mye morsommere når byen har åpent lenger, sier Heidi Ose (25) og Kjersti Fredriksen (21).

— Dette er en typisk KRF-lov, de har aldri vært ungdommer selv, mener Fredriksen.

- Burde lagt meg for lenge siden

Hos klientellet på Bakgården Bar er gjennomsnittsalderen noe høyere, og her møter vi ingen ville protester.

— Det er helt greit for meg at byen stenger nå. Jeg burde ha lagt meg for lenge siden uansett, sier Øyvind Eliassen og får støtte fra kompisen Rolf Magne Kirkeng.

— Vi er såpass gamle at vi er vant til dette. Når vi var unge stengte nattklubbene klokka tolv, men da stod vi jo også i kø klokka halv sju for å komme inn, forklarer han.

SENT NOK: Øyvind Eliassen, Vigdis Eliassen og Rolf Magne Kirkeng på Bakgården Bar sier at skjenkestopp klokka to er helt greit, og at de burde ha lagt seg for lenge siden allikevel. FOTO: MARTE S. TVEIT Rolig i taxikøen

Mange fryktet at de nye bestemmelsene ville føre til mer bråk i taxikøene som følge av at alle skulle hjem samtidig. Like før klokken tre er derimot taxikøen ved jernbanen nesten forsvunnet. Lisbeth Samuelsen (26) er en av få som venter på å bli fraktet hjem.

— Jeg kunne godt ha vært ute lenger i dag, det er alt for tidlig å gå hjem, sier hun.

Politiet kan fortelle at første natt med tidligere skjenkestopp har forløpt som normalt.

— Det har i hvert fall ikke vært noe mer bråk, sier Bjarne Bakken, operasjonsleder i Agder politidistrikt.

FOR TIDLIG: Lisbeth Samuelsen ventet på taxi hjem klokken halv tre, men kunne gjerne vært lenger ute på byen. FOTO: MARTE S. TVEIT Les mer om første natta med skjenkestopp klokka 02.00 i Fædrelandsvennens papiravis mandag .