KRISTIANSAND: – Helt supert. Dette tilbudet dekker behovet for både store og små, mener Torhild Borgi Bø.

Onsdag var hun på plass med Ida (1), etter at Søm åpne barnehage åpnet dørene etter sommerferien.

Der traff datteren andre smårollinger. Og mor møtte andre mødre og en far. Og alle møtte Kirsten Bakken, førskolelæreren som er en av fire pedagogiske ledere for åpne barnehager øst i Kristiansand.

Livssynsnøytral

— Vi er livssynsnøytrale og prøver å tilpasse tilbudet slik at så mange som mulig kan benytte seg av det, sier Elisabeth Steinsland, kvinnen bak selskapet Åpne barnehager as. Det vil si åpne tilbud på Hånes og Tømmerstø (mandag), i sentrum (tirsdag), på Søm og Lund (onsdag), på Justvik (torsdag) og i Tveit (fredag).

Tilsvarende tilbud gis av helsestasjonen i Vågsbygd og på Flekkerøy, av menigheten Vineyard i Vågsbygd og av Den norske kirke på Hellemyr, Tinnheia, Grim og i Torridal.

Steinsland er fornøyd med oppslutningen og gleder seg over besøk fra så vel smårollinger som besteforeldre.

Savner én gruppe

Men hun savner én gruppe:

— Det er kjempetrist at vi ser så lite til foreldre og barn med ikke-vestlig bakgrunn. Integrering i nærmiljøet er viktig for trivselen, og språkstimulering i lek er viktig for en god skolestart, påpeker Elisabeth Steinsland.

Barnehagene har samlingsstund klokken 11. For øvrig kan brukerne komme og gå som de vil i løpet av den seks timer lange åpningstiden.

Om lag 300 barn benyttet seg av åpne barnehager i Kristiansand i fjor. Tilbudet er et spleiselag mellom stat og kommune.