KVINESDAL: Ulykkesbussen har stått parkert på et verksted i Kvinesdal siden ulykken skjedde forrige lørdag. Torsdag var kriminalteknikerne igjen i bussen for å gjøre de siste undersøkelsene. Samtidig pågår det videre taktisk etterforskning av saken. Arbeidet består i avhør av folk som var i og nær bussen til gjengen fra Oltedal. Det gjelder særlig de som var i nærheten fra fredag kveld og utover natta.

Politiet har klarlagt at det bensindrevne strømaggregatet som stor i bagasjerommet har produsert giftig kullos. Det er videre klarlagt at det ikke var tett mellom bagasjerommet og resten av bussen. Dermed kom det kullos inn i bussen. Mye tyder på at lukene på begge sider i en periode var stengt mens aggregatet sveiv.

Det er kommet frem informasjon om at takluka i bussen var stengt om natta fordi det regnet så kraftig.Dette hindret utluftning. Samtidig vet politiet at luka ble åpnet på et eller annet tidspunkt. Politiet har også fått klarlagt at noen har åpnet en dør inn til bussen. Det har bidratt til en viss utluftning og har muligens reddet flere liv.

Avhørene er startet, men politiet utviser en viss forsiktighet i forhold til de som var involvert i saken, ikke minst på bakgrunn av at det er kort tid siden ulykken og begravelsen av de to som døde skjedde torsdag.