KRISTIANSAND: Dataspillet har elleve millioner spillere på verdensbasis, og har en enorm fanskare i Norge. Ved midnatt hadde spillet offisiell lansering i Norge.

Hundrevis i kø

Mange trosset derfor kulde i timene før "World of WarCraft: Wrath of the Lich King" ble lansert. Utenfor de tre nattåpne butikkene satt totalt minst 200 personer.

— Vi er veldig godt fornøyd. Det er helt klart at entusiastene som har kommet, sier altmuligmann Kristian Nilsen ved Gamezone.

Butikkene åpnet slusene flere minutter før de egentlig hadde lov, noe mange fans var godt fornøyd med.

Ronnie Terkelsen (24) var blant de aller første i køen i Vestre Strandgate og så fram til å spille utvidelsespakken. Å droppe natta, var likevel ikke noe alternativ.

— Nå skal jeg hjem og installere spiller, så må jeg sove, fortalte han fvn.no, før han modererte seg litt og sa at han skulle prøve spillet litt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Den nye utvidelsespakken lå klar, men spente spillere måtte vente nesten til midnatt. Foto: Vegard Nekstad.

Stod åtte timer i kø

  • Jeg hadde forhåndsbestilt spillet, men fikk for noen dager siden melding om at de ville la folk som stod i køen få kjøpet spillet først, forteller Jim Henriksen (34), til fvn.no.

Siden klokken 16 hadde han holdt ut rett utenfor inngangen til Megastore i Markens gate. Han var ikke alene i køen, og bak ham ventet et femtitalls andre. Også utenfor to andre spillbutikker i sentrum ventet spillfansen, men ikke mer enn i 2,5 timer.

— Det nye området er eneste muligheten jeg har for å komme videre i spillet. Jeg har kjøpt ny PC og venter nå på spillet. Når jeg får det, kaster jeg meg i en taxi for å reise hjem, sa Henriksen om hvorfor han var så oppsatt på å få tak i spillet.

Jim Henriksen ventet lengst, men var ikke den første som sikret seg spillet. Da ventetiden var over smilte han bredt. Foto: Vegard Nekstad.

De fleste i køen var godt kledd, men enkelte valgte kreative løsninger for å holde varmen. En gjeng ungdommer spurte politiet om lov til å parkere i Markens gate, og fikk tillatelse av Kristiansand-politiets innsatsleder.

– Hva skal du gjøre i natt?

– Jeg skal dra hjem for å game i hele natt. Dette er noe vi har sett fram til lenge, sier Stian Hildebrand (18). Fra baksetet i bilen ventet han spent på lanseringen av tilleggspakken til World of Warcraft.

Mens mange i køen hadde spilt World of Warcraft siden lanseringen 11. februar 2005, har Hildebrand ikke spilt like lenge.

– Jeg begynte å spille da Burning Crusade ble sluppet. Siden da har jeg fått to karakterer opp i nivå 70, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Remi Eriksen vifter med spillet utenfor Megastore. Foto: Vegard Nekstad.

Briefet med spillet

Remi Eriksen (21) var den aller første som fikk kjøpt spillet over disk. To små minutter før midnatt møtte han opp i køen utenfor Megastore, og viftet med spillet.

Akkurat det var det mange slitne i køen som ikke likte spesielt godt.

— De slapp inn folk og solgte spillet før tida. Jeg skal rapportere dem til Blizzard slik at de mister lisensen, ropte Jim Henriksen da han fikk se spillet.

— Da jeg så at han hadde fått tak i spillet banna jeg. Men han er en kompis av meg, avslutter 34-åringen.