KRISTIANSAND/MUMBAI: — Jeg var ute av hotellet en tur i dag. Da ble jeg oppfordret til å ha med meg politieskorte ettersom det gikk rykter om at terrorister skjøt folk fra biler, sier Erichsen til fvn.no.

Utsatt hjemreise Kristiansanderen skulle egentlig ha reist hjem til Norge allerede torsdag, dagen etter terroraksjonene i den indiske byen. Klokken 21.30 onsdag kveld norsk tid fikk han telefon fra kona hjemme i Norge. Terrorister hadde da akkurat angrepet de to viktigste hotellene i byen.

— Jeg ble sittende oppe hele natten å følge med på tv, sier Erichsen.

Les også: Gisler drept på jødisk senter i Mumbai

49-åringen har siden i juni i år jobbet som it-koordinator for Aker Solution i Mumbai. Selskapet engasjerer it-ressurser i den indiske byen gjennom et fransk selskap.

De verste terroraksjonene pågår omkring 15 kilometer unna. Erichsen har ikke selv opplevd noen konfrontasjon, men sier alle rammes av situasjonen.

Militære og bombehunder - Det patruljerer militære styrker og politi i gatene rundt hotellet hele tiden. I tillegg er det enormt med sikkerhetsfolk i sving. Biler får ikke stoppe nærmere enn 50 meter fra hotellet, og det går stadig bombehunder gjennom gangene på hotellet, sier Erichsen.

Dersom indiske komandosoldater får overmannet terroristene i Mumbai, vil trolig terrorfaren reduseres noe. Men foreløpig kan ikke Erichsen transporteres til flyplassen i Mumbai. Håpet er at han skal få fløyet til Dehli i morgen, og videre til København og Norge. Han er tidligst hjemme søndag ettermiddag.

I utgangspunktet hadde han planlagt å feire jul sammen med kona og sine to barn i Mumbai, men det taes nå opp til ny vurdering:

— Jeg tror vi kommer til å tenke oss godt om før vi eventuelt reiser ned. Helt ærlig tror jeg ikke det blir noe av turen, sier 49-åringen.

Fakta om terrorangrepene i Mumbai

  • Minst sju steder i den indiske storbyen Mumbai, deriblant to luksushoteller, et sykehus, en restaurant og en jernbanestasjon, ble 26. november angrepet av menn bevæpnet med skytevåpen og granater.

  • Angriperne okkuperte de to luksushotellene Taj Mahal Palace og Trident Oberoi og tok et hundretall gjester som gisler. Også det jødiske senteret Chabad Lubavitch Centre ble okkupert, og det ble tatt en rekke israelske gisler.

  • Indiske kommandosoldater beleiret 27. november de okkuperte bygningene og stormet samme dag de to hotellene. 28. november ble også det jødiske senteret stormet.

  • Minst 124 mennesker ble drept og 284 såret i angrepet.

  • Minst tolv utlendinger, blant dem tre tyskere, to amerikanere, to franskmenn, én singaporer, én japaner, én canadier, én brite og én australier, er blant de drepte.

  • En nordmann ble såret under angrepet mot utestedet Café Leopold, men han er utenfor livsfare.

  • En lite kjent gruppe som går under navnet Deccans mujahedin, har tatt på seg ansvaret for angrepene.