ARENDAL: Hvert år i førjulstida setter Biltema opp et stort juletre med lys på utenfor butikken. Det er imidlertid noen som ikke vil la juletreet stå. I 2006 ble treet sagd ned, og nå har det samme skjedd igjen.

— Klokken 23.02 torsdag kveld fikk vi melding fra Securitas om at uvedkommende hadde sagd ned juletreet ved Stoa, sier operasjonsleder Asbjørn Enoksen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

— Treet er kappet rett ned, og ligger utover parkeringsplassen her nå. Julepynten er fremdeles på, sier Pål Even Fosse ved Biltema.

Hele treet ødelagt

Betjeningen ved butikken hadde forhåpninger om å kunne reise treet og bruke det igjen. Det gjorde de forrige gang treet ble sagd ned. Da hadde vandalene kun kappet av treet ved foten, men denne gangen har de gått grundigere til verks for å ødelegge juletreet.

— Vi oppdaget i dag morges at de har sagd inn flere dype snitt oppover hele treet. Det er skummelt å tenke på hva som kunne skjedd dersom vi hadde prøvd å løfte treet. Det kunne vært farlig for folk og biler her, sier Fosse.

Vandalene har gått løs på treet med motorsag, slik de også gjorde i 2006. Den gangen stod motorsaga igjen i treet, men i år har de ikke etterlatt seg noen spor.

Overvåkningsbilder

Juletrevandalene slo til mellom klokken 22 og 23 torsdag kveld, og betjeningen ved Biltema vil gå gjennom overvåkningsbildene fra dette tidsrommet.

— Vi har et overvåkningskamera på utsiden, og da kan vi i alle fall se når treet ble felt. Jeg er redd det er for mørkt til å kunne se gjerningsmennene, sier Fosse.

Biltema har anmeldt vandaliseringen av juletreet. Politiet har imidlertid lite å gå etter i saken.

— Vi har foreløpig ingen mistenkte i kikkerten, og ingen vitner har meldt seg, sier Gunnar Songedal ved politivakta i Arendal.

Han undrer seg over hvorfor noen kapper ned et juletre.

— Det er en tåpelig handling, og som kjent har det skjedd flere ganger, sier han.