LILLESAND: Men om Nielsen takker ja til forbønn i Rendalen, er ennå usikkert.

Etter at han i et leserinnlegg i Lillesand-Posten i forrige uke ga lyd for sin frustrasjon over å ikke få forbønn, når han etter planen skal gifte seg 8. august, har han fått enormt mye støtte.

Både på fvn.no og i sin egen lokalavis har debatten gått, og både støtteerklæringer til kirke og Nielsen har det vært.

— Det har bare vært positive tilbakemeldinger, i form av blomster, leserinnlegg, sms'er, mailer og telefoner. Også folk i kirken gir støtte og stiller seg imot avgjørelsen, sier Nielsen.

600 km fra Lillesand

Han gleder seg over tilbudet fra Rendalen. I et leserinnlegg i Lillesand-Posten fredag skriver vikarpresten i Rendalen, Stig Tørring, at han protesterer mot ordningene, og erklærer sin uenighet med kirkens ledere.

Til slutt dukker dette tilbudet opp fra Tørring:

«En velsignelses- og forbønnshandling fra en vikarprest i kirkens tjeneste, kan dere få i Rendalen eller på Tynset i sommer. Veien er lang, omlag 600 km fra Lillesand, så det er kanskje ikke førstevalget... Men dere er velkommen!»

Håper på forbønn i Lillesand

  • Det er kjempehyggelig og noe jeg setter pris på. Men vi har ikke tatt stilling til om vi drar til Rendalen, - det er jo veldig langt unna, sier Nielsen.

Han innrømmer samtidig fortsatt frustrasjon over å ikke kunne få forbønn i sin lokale kirke.

— Men jeg har fortsatt et håp om at det finnes en prest på Sørlandet som kan gi forbønn i sin kirke, sier den homofile og gifteklare mannen fra Lillesand.