KROATIA: – Jeg orker ikke tenke på det en gang. Det er jo umenneskelig. En ting er at vi spillere lever av dette, men vi skal jo overleve også, sier songdølen Steinar Ege som er på plass i Kroatia sammen med resten av landslaget.

Går Ege og Norge til mellomspillet i mesterskapet, venter åtte kamper på 11 knallharde dager. Det er tøft for motivasjonen, sier målvaktsgiganten.

– Vi vet jo om dette, og det har vært sånn lenge. Problemet er jo at hele kalenderen må sys om hvis det skal gjøres endringer, og derfor blir det nok ikke endringer med det første, selv om vi skulle ønske det. Men dette gidder ikke vi spillerne diskutere, sier Ege, som peker på at det er antall klubbkamper i serie, cup og europacup, som skyter kampantallet i været.

Preben Vildalen, tidligere landslagskollega, nåværende ØIF Arendal-profil, er enig med Ege i kritikken av kampprogrammet:

– Det drives rovdrift på spillerne. Da jeg spilte i Bundesligaen, hadde jeg 50-60 kamper på en sesong i tillegg til mesterskapene med landslaget. Du blir mentalt sliten av å være på topp hele tiden. I tillegg får du ikke tid til restitusjon eller ren trening, du spiller bare kamp etter kamp, sier kristiansanderen.

– Burde derfor Det Europeiske— og Internasjonale Håndballforbundet lempet på antall mesterskap – for eksempel som i fotball hvor det er mesterskap annethvert år, Ege?

– Det hadde så klart vært en fordel om det hadde blitt endret slik, men ingen i håndballpolitikken vil vel gi etter selv om det sikkert har vært diskutert, sier Ege som forteller at stemningen i den norske troppen er god.

– Nå som sykdommen er i ferd med å slippe taket er det lite å klage på, sier Ege som selv er 100 prosent kampklar etter å ha slitt med magetrøbbel i helgen.

Norge spiller i gruppe D, og VM-åpner mot Saudi-Arabia i morgen.