KRISTIANSAND HØIETUNMens den ene av ranerne bad om pengene, stod den andre like bak. Ifølge forklaringene sjåføren har gitt til politiet, var dette en kvinne. Hun skal ha tatt fram en kniv som hun viste bussjåføren.— Sjåføren gjorde slik han skulle og gav pengene han hadde til ranerne, sier operativ uteleder Salve Eieland.Like etter forsvant de to til fots. Det hele gikk så fort at de fem passasjerene på bussen knapt fikk det med seg.- Men det er jo helt merkelig at noe slikt skjer her på Høietun, sier en av passasjerene til Fædrelandsvennen like etter ranet. Ukjente.

Ranet skjedde lørdag kveld kl. 22.30 på bussholdeplassen like ved Høie Fabrikker. Bussen som ble ranet, var på vei til byen.Sjåføren har forklart til politiet at de to gjorde signalet litt sent, så det var bare så vidt han rakk å stoppe for de to passasjerene. Ranya Danielle Moen som kom like bak i bil, sier dette:- Det så ut som om de kom løpende for å rekke bussen.Siden de to tok på seg strømper, var det vanskelig for sjåføren å si noe klart om alderen, men han mener de var rundt 20 år. Han har også forklart at den ene var en mann, mens den andre var en kvinne. Sjåføren kjører ikke fast på ruta til Høietun, så han kunne ikke si om han kjente de to igjen fra tidligere turer.Politiets hundpatrulje kom til stedet en time etter ranet, men det timelange søket var resultatløst. I går kveld hadde politiet ennå ikke klart å få tak i de to som ranet bussen, men de skal ha gode signalementer å gå etter. Småpenger.

Politiet vil ikke ut med hvor mye som ble stjålet. Men det skal ikke dreie seg om store summer.- Du kan jo tenke deg selv. Vi var bare fem passasjerer på bussen, sier en av passasjerene.Administrerende direktør i Bussen Trafikkselskap, Harald Vålandsmyr, sier at det bare er småpenger ranere får med seg når de raner en buss.- Og så risikerer de å ødelegge et menneske for bare småpenger. Det er det som er så fortvilende.Bussjåføren skal ifølge Vålandsmyr ha taklet ranet bra. Han kommer til å være på jobb igjen fra og med i dag. Tekst: Monika Berggren Birkeland monika.b.birkeland@fvn.no - 38113182Tekst: Kjetil Reitekjetil.reite@fvn.no - 38113663