«Jeg er født og oppvokst i Kristiansand, men jeg har reist mye rundt i verden siden jeg var 17 år selv om jeg alltid har kommet tilbake til Kristiansand hele tiden. Helt siden jeg var 9 år har jeg visst at jeg hadde fått en viktig oppgave av englene. Det var da jeg fikk den første åpenbaringen. Det var veldig stort og sterkt det som skjedde for lille meg den gangen, så sterkt at jeg aldri har kunnet prate om det med noen inntil jeg for 4 år siden traff jeg Jan Fredrik Solberg. Mange synske før Jan har fortalt meg litt om det som skulle skje. Så da en opplyst ånd snakket gjennom Jan i hans dype transe og fortalte meg detaljer om fremtiden i mitt liv i hele to timer forstod jeg at det jeg selv tidligere hadde fått inn gjennom åpenbaringen og andre synske menneskers visjoner stemte helt. Jeg hadde endelig fått synlig tak i enden på den røde tråden i livet mitt og det var bare å kjøre i vei.

En ukes tid før Solbergs transetilstand hadde jeg kjøpt en 6-ukers billett til Sao Paulo, Brasil. I transen så han at jeg ikke kom hjem på en stund. Etter tre uker i Brasil forstod jeg hvorfor. Jeg fikk en ny åpenbaring om hva fremtiden skulle bringe. Det var min beskytter erkeengelen Mikael som belyste meg om en visjon om en stor hjelpeorganisasjon som skulle hete Mundo Basico. Visjonen er om å bygge og utvikle en eller flere små byer med utdanningsinstitusjoner, moderne helsetilbud, sportsfasiliteter med vediske byggetradisjoner for å gi ekstremt fattige barn en fair start på livet der de fritt kan utvikle sine evner på lik linje med f.eks oss nordmenn. Englene har kalt byen for La Ciudad del Amor.

I Brasil forstod jeg at jeg måtte først lære spansk og portugisisk og at jeg måtte bygge en sykkel som skulle tåle en lang reise. I fire måneder trente jeg 4 timer om dagen og studerte språk resten av tiden for å forberede meg. Så syklet jeg den seks tusen kilometer lange veien fra Londrina i det sydvestlige Brasil til Paraguay fra syd til nord, gjennom Bolivia over La Paz og Andesfjellene ned til Lima, Peru og derfra nordover langs stillehavskysten opp til Máncora helt nord i Peru bare hundre kilometer fra Ecuador. I Máncora brøt nesten alle spilene sammen av metalltretthet. Selv var jeg totalt utslitt og hadde mistet mye vekt etter en nesten umulig og beinhard sykkeltur, så jeg bestemte meg for å bli der og hvile.

Jeg vandret noen dager langs de endeleløse hvite og varme strendene til jeg traff en eldre peruaner til hest. Det var vaktmannen i området. Jeg ba ham selge meg hesten og låne meg jobben hans i tre uker uten betaling og han aksepterte med en gang. De neste tre ukene red jeg rundt i dette vakre området og sov sammen med hesten på stranda om natta. Det gikk raskt opp for meg at jeg var kommet frem til et sted som Solberg hadde beskrevet i transen. Så da visste jeg også det som skulle skje fremover i den tidperioden. I transen sa Solberg at når jeg hadde hatt en hest en stund så ville jeg leie et pyramideformet hus på en innegjerdet stor eiendom like ved stranden av en mann de kalte ”Reven”.

Da jeg red inn i den gamle fisker-og turistlandsbyen Máncora stoppet jeg ved en parkert trehjulstaxi og spurte sjåføren om han kjente noen som hadde et sted jeg kunne leie for meg og hesten. Han svarte at han hadde et pyramideformet hus på en innegjerdet stor eiendom like ved stranden. ”Det er vel deg de kaller for Zorro? (Reven)” svarte jeg. ”Ja”, svarte han litt forundret. Og slik ble det selvfølgelig. Hesten og meg flyttet inn og ble der i tre måneder og mye av det som skjedde der var akkurat som Solberg hadde forutsett. Slik har jeg fått beviser hele tiden om at spådommene er nøyaktige. F.eks når jeg kom til Colombia skulle jeg treffe en kvinne som han sa fornavn, mellomnavn og etternavnet til. Hun skulle være min første kontakt inn i smaragdkretsene. Og det skjedde. Så skulle jeg treffe en kvinne med som de kalte Soni. Hun er fra Santander i Colombia. Solberg hadde fortalt meg om det første møte til Soni og meg og alt det viktigste som skulle skje for henne og meg. Dette skjedde. Sonia fra Santander er idag min kone, og uten henne hadde jeg ikke klart å komme dit jeg er idag. Så alle disse bevisene jeg får hele tiden gjør det lett for meg å fortsette da jeg vet mye om det som skal skje.

NRK med Alex Rosén og filmteam kom til Colombia i slutten av november 08. Det var inspirerende å jobbe med dem. Alex og jeg fant tonen med en gang. Vi hadde det himla gøy og fant på mye moro sammen. Teamet bare fulgte Solberg og meg og det ble hele tiden filmet det som skjedde underveis uten å planlegge noe på forhånd. Alt som ble sagt av meg er sannheten. Alex legger alltid litt på og skøyer litt. Det er jo stilen hans.

Hva er statusen for prosjektet nå?

Vi er nå godt i gang med første fase av gruvedriften. Hvordan det har gått til nå har hemmelig status da dette er et sikkerhetsspørsmål, men jeg kommer til å offentliggjøre funn når jeg mener at sikkerheten tillater det. Nesten alt jeg tjener blir gitt til Mundo Básico for å finansiere La Ciudad del Amor. Smaragdletingen er bare et middel for å nå målet; å kjempe mot den ekstreme fattigdommen i verden og vise at det er mulig å skape lykkeligere samfunn i harmonisk utvikling.

Er du blitt en rik mann?

Ingen kommentar.»

Om Solberg:

«Solberg er fra Kristiansand, så før eller siden måtte jeg jo treffe ham. Mundo Basico er registrert i Enhetsregisteret som en forening og styres av Kristen Daland fra Grimstad og meg. Mundo Basico skal registreres i Colombia og settes i drift når det er nok penger i kassa. Mundo Basico er nå kun en visjon som skal virkeliggjøres i fremtiden.»

Om sykkelturen:

«Jeg har ikke dessverre bilder fra sykkelturen. Denne turen gjorde jeg for å kjenne lidelsen på kroppen og for å vokse rent spirituelt.»

Situasjone nå:

«Jeg er i Bogota nå og reiser til gruven igjen i kveld. Gruven ligger i kommunen San Pablo de Borbur, like ved landsbyen Otanche. Vi har sikkerhetsvakter i gruven.»

«Jeg kan ikke offentliggjøre funn av smaragder på nåværende tidspunkt, men jeg kan sende deg her et bilde av den første store smaragden jeg hadde i hånden i november 2007. Smaragden på bildet er på 1300 karat og er uslipt.»