KRISTIANSAND: — Vi har fått godkjent en ferjeforbindelse av havnevesenet, opplyser driftssjef Trond Baade ved Skudeviga Feriesenter til fvn.no.

De planlegger å kjøpe en enkel flåte eller lekter, og la en påhengsmotor frakte 12 passasjerer av gangen de 100 meterne over til det idylliske friområdet Stokken på Vestre Randøy.

Og best av alt: Det blir helt gratis.

— Dette blir helt supert. Vi har savnet å gjøre skjærgården mer tilgjengelig, uttaler reiselivsdirektør Ronny Andersen i Inspirasjon Sørlandet.

I neste omgang kan det bli aktuelt for kommunen å bygge en gangbro over den landskjente passasjen Skippergada, mellom Østre og Vestre Randøy.

Feriebyen med 47 hytter og leiligheter, midt i kommunens mest pressede strandsone, har vært mildt sagt omstridt. Den ble godkjent av bystyret i 1996, men står først klar for innrykk 2. juni i år.

Bjørn Eidsvåg, Kjell Nupen, Kurt Mosvold, Reme-familien og flere Start-spillere er blant dem som har sikret seg krypinn med sjøutsikt – og utleieklausul – i Randesund.

AVGANG STOKKEN: Ytterst ved Skudeviga lages det nå brygge der en enkel ferje skal ta badelystne 100 meter over til Stokken på Vestre Randøy. FOTO: VEGARD DAMSGAARD Foto: Vegard Damsgaard