LILLESAND: Alt stod og falt på Fremskrittspartiet da bystyret i Lillesand i september stemte nei til bygging av ny firetrinns ungdomsskole på Møglestu . Flertallet gikk istedet inn for en renovering av eksisterende skolebygg på Fagertun.

Beslutningen vakte mistro og sterke reaksjoner hos lærere, foreldre og elever, som demonstrerte i Lillesands gater i håp om å få saken opp til ny vurdering.

Bygger med energipenger Nå gjør Fremskrittspartiet helomvending, og vil likevel stemme for ny skole. Årsaken er de 4,5 millionene Lillesand kommune vil hente ut som ekstra utbytte fra Agder Energi.

— Vi har hele tiden ønsket ny ungdomsskole i Lillesand. Også vi er foreldre, og har tenkt på ungenes beste. Selv har jeg tre barn som går på LUS - så klart jeg har ønsket ny skole til dem.

Det sier leder i Lillesand FrP, Beathe Nytrøen, som sammen med sine partifeller i stemte nei til bygging av ny ungdomsskole da saken var oppe til behandling i bystyret i september.

Hadde ikke noe valg

— Vi hadde ikke noe valg. FrP i Lillesand ønsker ikke eiendomsskatt. Dersom vi skulle gått inn for en ny skole i september, måtte kommunen innført eiendomsskatt for å finansiere den. Det kunne vi ikke gå med på. Derfor måtte vi stemme nei til bygging i første omgang.

Pris: 98 millioner

I eiermøtet i Agder Energi denne uken kom det frem at Lillesand kommune kan vente seg minst 4,5 millioner i økt aksjeutbytte.

— Dermed forandrer saken seg. Forutsatt at vi får disse pengene, noe vi har all grunn til å tro, har vi råd til å bygge ny skole uten å måtte innføre nye skatter. Og da ønsker vi selvsagt det, sier Nytrøen.

Forutsetningen er at prisen holdes på 98 millioner kroner og at arbeidet settes i gang umiddelbart.