MANDAL: En mann på 46 år og hans sønn på 20 år er dømt til henholdsvis ett års fengsel og sju måneders fengsel for svært grov mishandling av 46-åringens daværende samboer.

Hendelsen er fra kvinnens hjem i Mandal i juni i fjor. Bakgrunnen for angrepet skal, ifølge kvinnen, være at de ville hindre henne i å vitne i en rettssak mot 46-åringen noen dager etter, der han også var tiltalt for grov vold mot henne.

Ifølge kvinnen angrep de henne i boligen, kastet henne i en sofa og satt spissen av et skrujern hardt mot pannen hennes. I mens skal de ha slått og sparket henne så kraftig at to av ribbeina hennes brakk.

— Det varte i en evighet, sa kvinnen i retten.

De tiltalte derimot hadde en totalt annerledes versjon i retten. De mente at det tvert imot var hun som hadde skadet de to, og at de ikke hadde gjort henne noe. Men retten tror ikke på dem i det hele tatt. Retten mener kvinnen fremstod svært troverdig i retten, og støtter seg dessuten til vitner og legejournaler.

Retten ser ingen formildende omstendigheter. Særlig alvorlig mener man det er at far og sønn angrep henne for å hindre henne i å vitne i en rettssak noen dager etter.

”Skadepotensialet ved slik voldsutøvelse er stort, og det må regnes mer som en tilfeldighet at fornærmede ikke har fått større fysiske skader. Retten legger til grunn at fornærmede ble utsatt for en ikke ubetydelig psykisk belastning ved hendelsen”, skriver retten.

I tillegg til fengsel, må de tiltale betale henne 70.000 kroner i erstatning for skader de gjorde i huset samt oppreisning.