KRISTIANSAND: Den unge mannen ble identifisert på et bilde som lå ute på nettsidene til et utested i Kristiansand. Bildet ble tatt torsdag kveld, vel et døgn før voldtekten fant sted. Etter at politiet offentliggjorde tegningen av gjerningsmannen onsdag, mente tipsere at mannen på bildet lignet på politiets tegning.

Mannen ble kalt inn til avhør ved 17.30-tiden torsdag.

— Han er sjekket ut av saken. Han var ikke i byen i det hele tatt, og flere andre ting gjør at det ikke er grunn til å mistenke ham, opplyser politietterforsker Jan Nesland i personavsnittet ved Kristiansand politistasjon.

Politiet skal ikke ha andre navngitte personer i kikkerten, og fortsatte torsdag kveld med rundspørring i nabolaget på Tinnheia.

— Vi er fremdeles veldig interessert i tips, understreker Nesland overfor fvn.no.

Les også: Passerte voldtektsmannen på vei hjem

Etter at tegningen av gjerningsmannen ble offentliggjort på en pressekonferanse onsdag, har politiet fått inn om lag 35-40 tips i saken. Samtlige tips blir registrert, men så langt har de ikke ført til noen pågripelse.

Politiet ønsker derfor fortsatt svært gjerne å komme i kontakt med personer som kan ha opplysninger om hvem gjerningsmannen er, og trekker fram et smykke som mannen hadde på seg da voldtekten skjedde. Smykket, som beskrives som et litt kraftig kjede, har bokstaven «P» preget inn i en firkantet medaljong.

Ikke konfrontert

Mannen på bildet fra utestedet hadde på seg et likt smykke som det voldtektsofferet har beskrevet.

— Vi har imidlertid fått tips om at smykket kan kjøpes i flere butikker i Kristiansand, sier leder for personavsnittet ved Kristiansand politistasjon, Oddbjørn Lunde.

Les også: Slik ser voldtektsmannen ut

Bildet ble publisert på utestedets hjemmeside i lag med en rekke andre bilder fra torsdag, fredag og lørdag. Ledelsen ønsket torsdag ikke å kommentere det aktuelle bildet.

— Vi har plakater over hele lokalet om at gjestene kan bli fotografert til vår hjemmeside. Gjestene kan nekte å bli tatt bilder av, eller de kan henvende seg til oss for å få fjernet bildet i etterkant. Men det er veldig sjelden at noen klager, får fvn.no opplyst ved utestedet.

Sørlandsdialekt

Under pressekonferansen onsdag ettermiddag, hvor politiet offentliggjorde tegningen, kom det fram at voldtektsmannen og offeret skal ha hatt en kort ordveksling i forkant av voldtekten. Mannen skal ifølge kvinnen ha snakket sørlandsdialekt.

Voldtekten skjedde mellom klokken 03 og 04 natt til lørdag. Offeret kom syklende gjennom skogen fra Bellevue da hun møtte voldtektsmannen ved vanntårnet. Derfra fulgte gjerningsmannen etter den 22 år gamle kvinnen til boligblokken i Kobberveien.

Da kvinnen låste seg inn ble hun brutalt overfalt og voldtatt i trappeoppgangen. Politiet har tidligere opplyst at de har gjort kriminaltekniske funn på åstedet, men har ikke ønsket å kommentere hvilke funn som er gjort.

Les også: Politiet har besøkt 300 boliger

VOLDTEKT: Den 22 år gamle kvinnen ble brutalt overfalt og voldtatt i denne boligblokken på Tinnheia natt til lørdag. (Foto: Reidar Kollstad)