KRISTIANSAND: Natt til 12.november i fjor ransaket politiet leiligheten til den 44 år gamle venndølen. Der fant de 251,91 gram metamfetamin, cirka 62 gram hasj, 324 tabletter inneholdene diazepam, 12 temgesic tabletter, 8 ecstasy tabletter, 6 tabletter med det narkotiske virkestoffet flunipam, 10 rohypnol-tabletter og 1 paralgin forte.

Tiltalte har selv forklart at han selv hadde skaffet narkotikaen, og erkjente seg straffskyldig for forholdet.

— På bakgrunn av kvantum finner retten at forholdet må henføres som grov narkotikaforbytelse, heter det i dommen fra Kristiansand Tingrett.

44-åringen var tiltalt for ytterligere fem brudd på narkotikalovgivningen, og ble dømt for fire av punktene.

Så sent som 15.januar i år ble det beslaglagt cirka 37 gram hasj fra tiltaltes bolig i Vennesla.

I tillegg til narkotikaforbrytelsene ble 44-åringen dømt for fem brudd på vegtrafikkloven. Han ble også dømt for å uten aktverdig grunn, å ved to anledninger, ha båret kniv, samt at han oppebevarte ammunisjon i sin bopel. Det ble også ved to anledninger funnet store mengder tyvgods i tiltaltes leilighet.

— I straffskjerpende retning bemerkes at tiltalte domfelles for grov narkotikaforbrytelse, og med henvisning til rettspraksis kvalifiserer overtredelsen beskrevet i tiltalebeslutningen til ubetinget fengselsstraff av en ikke ubetydelig lengde. Tiltalte er også tidligere straffedømt flere ganger for narkotikaforbrytelse, og han må således anses som såkalt gjenganger, slår Tingretten fast.

Tiltalte ble siste straffedømt 23.oktober 2006 for dokumetforfalskning og brudd på vegtrafikkloven.

Den 44 år gamle mannen ble dømt til et år og ti måneders fengsel, hvorav seks måneder gjøres betinget, på det særskilte vilkår at tiltalte tar opphold på en behandlingsinstitusjon for sitt rusmisbruk. Dette er en fellesstraff med dommen fra 23.oktober 2006.