LYNGDAL: En 36 år gammel mann er dømt til 21 dager i fengsel i Lister tingrett etter å ha blitt målt til 119 kilometer i timen i 60-sonen.

Klokken 00.05 natt til søndag 20. april i år var mannen ute og kjørte i sin stasjonsvogn i Lyngdal. Han ble stoppet av UP etter å ha kjørt nesten dobbelt så fort som det som er lovlig på stedet.

Mannen erkjente seg ikke skyldig etter tiltalebeslutningen i retten, og mente selv at han hadde holdt en hastighet på mellom 80 og 85 kilometer i timen. 35-åringen viste også til at han rett før han ble tatt kjørte forbi en bil med tilhenger som holdt en hastighet mellom 45 og 50 kilometer i timen.

Retten mente at det var bevist at mannen holdt en fart på 119 kilometer i timen, og mente også at forbikjøringen var avsluttet da han kom inn i kontrollsonene. Retten hadde derfor vanskelig for å se at fartsoverskridelsen fant sted i umiddelbar tilknytning til en forbikjøring. På bakgrunn av dette ble mannen dømt til fengsel, og tap av førerkortet i en periode på 20 måneder.