KRISTIANSAND: — Det begynner å nærme seg rekorden nå, sier Tor Johansson i Frelsesarmeen.

Kassereren tenker på fjorårets julegryte som samlet inn i overkant av 1,4 millioner kroner.

Se hvordan Frelsesarmeen holder varmen i kulda— I utgangspunktet tenkte jeg at det ikke kunne bli rekord i år også. En gang må det jo stoppe, men det ser ut til at folk gir penger til tross for finanskrise, sier Johansson.

Erfaring viser at folk er flinkere til å hjelpe i vanskelige tider. Og med tre dager igjen før opptelling, og det faktum at folk gir omtrent 100.000 kroner om dagen, ser det ut til at det kan gå mot en ørliten ny rekord.

— Julaften stenger jo butikkene tidligere og vi står også bare til klokken ett på dagen, men som regel gir folk mer mot slutten av jula. Men det er jo ikke sikkert det skjer i år da, sier kassereren litt beskjedent.

Se hvordan Frelsesarmeen holder varmen i kuldaJohansson innrømmer at han øyner rekorden, og sier at folk helt klart blir inspirert av søylen i avisen.

— Folk lurer på om det kan bli ny rekord og vil bidra til det. Vi i Frelsesarmeen er fornøyd med hver eneste krone som kommer inn, uansett om det blir rekord eller ikke, sier en fornøyd kasserer.

Her gir Ida Malene Narvestad Svestad (8) gledelig til julegryta, mens moren Turid Narvestad (46) står bak. FOTO: JON DANIELSEN