Hovden: To tidligere avgangselever ved Hovden videregående skule er dømt til å betale bøter på henholdsvis 4000 og 7500 kroner for å ha utøvd vold mot en yngre medstudent. En tredje avgangselev har tidligere vedtatt et forelegg i saken.

**Les også:

Bundet og kastet i søppeldunk av russen**

De domfelte har omtalt hendelsen som en russespøk, mens retten har dømt dem for voldskriminalitet.

Kvelden 19. april i år oppsøkte de domfelte en fornærmede på hennes rom på internatbygget på Hovden sammen med tre jenter fra samme russekull.

En av de domfelte bandt offeret fast med tau fra skuldrene ned til anklene. Den andre løftet henne deretter opp i en søppeldunk med matavfall i og la på lokket. Grunnen for at dette ble gjort, var at offeret sto på en såkalt ”terrorliste” til russen på Hovden.

Deretter trillet de søppeldunken med offeret oppi ned en liten bakke. Mens offeret bad dem slutte, snurret de søppeldunken rundt. Deretter åpnet en av de domfelte lokket på dunken og sprutet ketchup og syltetøy på jenta som lå i dunken. Etter hvert klarte hun å frigjøre seg fra tauet, og åpne lokket på søppeldunken. En av jentene satte seg da på lokket og dunket med bena i siden på dunken mens en av de domfelte slo oppå lokket. Offeret skal ha grått da de sparket og slo i dunken og bad dem om å slutte.

I straffeskjerpende retning vektlegges allmennpreventive hensyn som gjør seg gjeldende ved voldskriminalitet. De tiltalte har omtalt hendelsen som en liten russespøk. Retten finner grunn til å bemerke at slik opptreden ikke aksepteres, og retten anser det etter omstendighetene ikke formildende at de tiltalte var russ.

I formildende retning vektlegger retten at de tiltalte har erkjent og forklart seg om de faktiske forhold i saken.