Det er Aksjonsgruppa for en sikrere E 18 gjennom Telemark som arrangerer gigantaksjonen. Vogntog og lastebiler fra hele landet vil delta i aksjonen som er støttet av Norges Lastebileierforbund.

— Politiet har sagt ja til aksjonen, og det er veldig positivt at politiet har gitt tillatelse til aksjonen, sånn at vi får gjennomført dette på en trafikksikker måte, sier aksjonsleder Vidar Tellefsen til Telemark Arbeiderblad.

Tellefsen har tidligere i høst tatt til orde for at E 18-aksjonen i Telemark må bli til en landsdelsaksjon som også innbefatter Agder og Rogaland. Målet må være firefelt motorvei fra Oslo til Stavanger, mener han, og har lansert ønsker om en aksjon like stor som den vestlendingene fikk til i forbindelse med kraftlinjene i Hardanger.

Vogntogene starter lørdag klokken 09.50 fra et område ved Brevik, og vil ankomme Arendal noen timer etterpå. Tellefsen oppfordrer folk som skal kjøre E 18 om å kjøre tidligere eller senere.

— Hensikten vår er ikke å irritere bilistene - for det er nettopp bilistene vi er til for. Så vi oppfordrer særlig de som skal kjøre sørover på E18 lørdag til å legge turen før eller etter vår aksjon, sier Tellefsen.

De arrangerte den samme aksjonen i fjor, og også da ble oppslutning en bra.