KRISTIANSAND: — Slik tidsplanen foreligger per 18.august er det snakk om testkjøring onsdag 25.august, og drift fra torsdag 26.august, skriver Returkraft på sine nettsider.

Torsdag 22. juli ble det oppdaget en feil i anlegget og aktiviteten ble stanset. Kontroll av feilen viste at reparasjonen vil ta lang tid.

— Det er en høytrykksventil som er slått i stykker. Det viser seg at det er meget lang leveringstid på komponenten, fortalte Odd Terje Døvik, administrerende direktør i Returkraft, til fvn.no da Returkraft informerte om det inntrufne.

Løsningen Returkraft har jobbet med er kun en midlertidig løsning. En permanent løsning på problemet tar lang tid, da det er meget lang leveringstid på komponenten. Det kan ta over fire måneder før de skadde ventilene er reparert.

Returkraft håpet til å begynne med at anlegget kunne være i drift igjen 20.august, men det rakk de ikke.

— Arbeidet med den midlertidige driftsløsningen vil ta noen dager lenger enn opprinnelig stipulert, blant annet fordi både leverandørene og Returkraft er opptatt av å sjekke og dobbelsjekke ethvert forhold som kan påvirke driften mens vi driver på midlertidig basis, skriver Returkraft.

Returkraft anslår at de taper om lag 100.000 kroner hver dag i inntekter så lenge anlegget ikke er i bruk.

— Denne saken får helt klart et etterspill. Det er leverandøren som har ansvaret for anlegget og stansen og dermed er det de som må ta regningen, sa administrerende direktør i Returkraft, Odd Terje Døvik på en pressekonferanse 4.august.