VENNESLA: Fem personer måtte evakueres da det brøt ut brann i en bolig i Heptekjerr i Vennesla natt til onsdag. Nå tror politiet at de har funnet årsaken til brannen.

— Vi har en formening om at det har sammenheng med uaktsomhet. Det er sannsynligvis glo fra en sigarett som er årsaken. Den har ligget og ulmet en stund, før det tok fyr, sier Sundvoll til Vennesla Tidende.

Rykket ut med store mannskaper

Det er ut fra samtaler med beboerne i huset, samt undersøkelser på stedet, som får politiet til å trekke den konklusjonen.

Brannen startet 04.57 natt til onsdag. Kristiansandsregionen brann og redning rykket ut med mannskaper både fra Vennesla og Kristiansand. I tillegg ble politi og ambulanse kalt ut til stedet. En 18-åring som befant seg i huset ble kjørt til Sørlandet sykehus Kristiansand for legesjekk etter brannen.

Kan bli straffet

Brannen startet trolig i husets nederste leilighet, hvor det befant seg tre personer. De to siste befant seg i den øverste leiligheten. Det skal ha vært i underetasjen at brannen brøt ut. Nå sier lensmannen i Vennesla at det kan bli aktuelt med straffeforfølgelse.

— Det blir en juridisk vurdering om noen skal straffes, forteller han.