MANDAL: — Jeg synes det er helt greit at de markere seg, sier Kjetil Sanden som henter Kevin og Malin Elisabeth på Skinsnesheia barnehage i Mandal. Han har pappaperm, derfor skapte det ikke problemer for ham at det ble tidlighenting denne gangen.

Men det lot ikke til at noen av de andre foreldrene reagerte negativt på at de ansatte stengte barnehagen.

— Vi har bare møtt forståelse for dette, sier styrer Karen Margrete Thomassen.

Det handler altså om at de protesterer mot regjeringens forslag til ny barnehagelov.

— Vi mener setter den gode kvaliteten i private barnehager i stor fare. Spesielt dramatisk vil det være dersom regjeringens forslag om å fjerne prinsippet om like tilskudd til barn i alle barnehager, blir vedtatt. Det er dette prinsippet som er grunnlaget for den kvaliteten vi i dag kan tilby barn og foreldre, sier Thomassen.

Hun mener loven om likebehandling av barn – som alle sju partier på Stortinget stod bak i barnehageforliket fra 2003 – nå skal fjernes.

— Det er ikke hyggelig å stenge barnehagen, men er nødt til å gjøre det denne gangen for å markere oss skikkelig, sier hun før hun og de ansatte dro til torvet i Mandal der i alt ansatte fra 19 private barnehagen skulle møte opp.

STYRER Karen Margrete Thomassen frykter for kvaliteten i barnehagene på grunn av lovforslaget fra regjeringen. FOTO: JARLE R. MARTINSEN. Foto: Jarle R. Martinsen