KRISTIANSAND: Ved utgangen av mai er det 2250 helt arbeidsledige personer i Vest-Agder. Det tilsvarer 2,6 prosent av arbeidsstyrken og er 152 færre ledige enn i april.

– Svært gledelig

I Aust-Agder er ledigheten nå på 2,7 prosent, noe som tilsvarer i overkant av 1500 personer. Ved utgangen av april var ledighetstallet 2,9 prosent.

– Arbeidsledigheten gikk ned i Aust-Agder i mai, og dette er svært gledelig. Både ledighetsutviklingen og Bedriftsundersøkelsen viser at næringslivet på Sørlandet ser mer positivt på fremtiden enn resten av landet, sier Hilde Høynes, NAV-direktør i Aust-Agder.

Til tross for en nedgang siste måned, er det dobbelt så mange arbeidsledige i Aust-Agder nå sammenlignet med mai i fjor.

Nyansert bilde

Direktør for NAV i Vest-Agder er mer forsiktig optimist.

– At ledigheten er redusert fra april er svært gledelig, men det er et nyansert bilde og høyst usikkert hvordan det utvikler seg videre. Blant annet er det usikkerhet knyttet til flere industriarbeidsplasser akkurat nå. Vi ser også at langtidsledigheten fortsetter å øke, sier direktør for NAV Vest-Agder, Elisabeth Blørstad.

På landsbasis er nå 68300 personer registrert som ledige hos NAV. Det er 85 prosent flere enn på samme tid i fjor. Det siste året har Vest-Agder hatt den største ledighetsøkningen i hele landet med 116 prosent.