KRISTIANSAND: — Ja, det er nærliggende å tro at det er noen her på brannstasjonen som står bak. Og jeg må jo si at det er proft gjort. Men nå legger vi dette bak oss, sier brannsjef i Kristiansandregionen Per Stølan.

LES OGSÅ: Hvem har satt opp dette skiltet?

Onsdag oppdaget Fædrelandsvennen skiltet med ”Advarsel – soppinfisert område” utenfor brannstasjonen ved Torridalsveien, og vi lurte på hva dette var. Da sa Stølan at han ville til bunns i saken.

Nå er det relativt klart at muggsoppen på brannstasjonen og den lange tiden det har tatt å fjerne den, har fått noen brannfolk til å engasjere seg litt utradisjonelt.

— Jeg kan jo ikke si jeg liker det som har skjedd, men vi følger ikke den biten opp. Vi har annet å stelle med enn å gå til bunns i dette. Jeg har noen aktuelle det kan være, men finner nok aldri et eksakt svar, sier Stølan som både ler og er skuffet over saken på samme tid.

Kristiansand Eiendom er for tiden i gang med å bygge om brannstasjonen, som har vært infisert av muggsopp i over ett år. Verneombud og tillitsvalgte har jobbet mye med saken, og det tok tid å få gjennomslag.

— Men nå bytter vi fasade, bygger om enkelte rom og skifter ventilasjonsanlegg. Til sammen investerer vi for litt over to millioner kroner, sier Per Kristian Nygård i Kristiansand Eiendom.

Hva som skjer med skiltet? Stølan har beordret det fjernet i løpet av torsdag.