Se en smakebit fra den første sendingen i videoen over.

SARONS DAL: Det første programmet, som gikk på lufta klokke åtte fredag kveld, var et interaktivt program, der seerne kunne ringe inn sine spørsmål til programleder Nawal Tawlik og den kristne psykologen Ashraf Adel. Temaet var hvordan fysisk avstraffelse og vold kan skade et barn langt inn i voksen alder. Temaet skapte telefonstorm hos Troens Bevis.

Telefonstorm

— Vi klarte å besvare 160 telefoner på den timen programmet var på lufta, i tillegg til at vi hadde mange på vent. Vi hadde seks-sju stykker på direkten, forteller Geir Ingar Egeland, informasjonsleder ved Troens Bevis, til fvn.no.

Programmet, som går på "Miracle Channel", skal gå annehver uke, og heter "The rest of the story". Den første sendingen gikk fra Sarons Dal, men de kommende sendingene skal sendes fra et studio i Egypt. Egeland synes debutsendingen gikk veldig bra.

— Vi er veldig fornøyd. Jeg har ikke fått snakket med de andre involverte siden fredag, men rett etter sending var alle veldig fornøyde, forteller han.

Programlederne fikk 256 telefoner fra Israel, Egypt, Kuwait, Syria og USA i løpet av timen programmet varte. Det fortalte en oppglødd programleder Nawal Tawlik, til Troens Bevis' hjemmeside like etter sending.

Hun er fast programleder for innringningsprogrammet, og skal hver sending ha med seg forskjellige eksperter.

REGI: Det var travelt i regien da direktesendingen var på lufta. (Foto: Troens Bevis)

Språkbarriere

Informasjonsleder Egeland røper at han ikke skjønte allverdens av det som ble sagt under sendingen.— Alt foregår jo på arabisk. Det hørtes veldig bra ut, men jeg skjønte jo ikke så mye av det som ble sagt, sier Egeland.

Det er en flerkulturell stab som jobber for Troens Bevis. Egeland synes det er ekstra morsomt når medarbeidere fra andre deler av verden, tar turen til Sarons Dal for å få avviklet tv-sendinger.

— Det er spennende med en så flerkulturell stab. Det er ekstra gøy når vi har produksjon her fra Sarons Dal, sier Egeland.

Neste sending, som sendes fra Egypt, går på luften fredag om litt under to uker.