MARNARDAL: Prosjektet innebærer oppgradering og utskifting av tekniske komponenter i kraftverket, og krever ikke inngrep i naturen, skriver Agder Energi i en pressemelding.

— Vi øker kraftproduksjonen vår med 11 GWh, noe som tilsvarer årlig forbruk for om lag 550 eneboliger. For samfunnet er det svært gunstig at vi kan øke produksjonen av fornybar energi uten at det medfører store konsekvenser for naturen, sier prosjektansvarlig Gro Tronsen i Agder Energi Produksjon.

Normalt sett ville en oppgradering av de to anleggene tatt flere år. Men ved å koordinere arbeidet på kraftverkene håper Agder Energi å få unnagjort mesteparten av arbeidet i løpet av ett år.

— En av fordelene ved å se anleggene i sammenheng er at tidsrommet for redusert vannføring i elva reduseres, noe som er ønskelig fra et natur- og miljøperspektiv, sier Tronsen.

Etter planen skal utskiftingen av blant annet luker starte opp i 2010. Den store stansen av kraftverkene for å rehabilitere aggregatene og installere nye løpehjul blir i 2011.