FLEKKEFJORD: — Klokken 7.30 søndag morgen var tilstanden til gutten fortsatt kritisk og ustabil, sier kommunikasjonsansvarlig Geir André Bakke ved Haukeland universitetssykehus.

Sammen med sin mor (35) og syv år gamle søster ble gutten sendt til Haukeland universitetssykehus lørdag. Søsteren ble alvorlig skadet, mens moren kun ble lettere skadet i ulykken.

I en pressemelding sendt ut klokken 10.58 opplyser sykehuset at tilstanden til syv-åringen er alvorlig, men stabil. 35-åringen er lettere skadet og stabil. Begge er fortsatt under behandling ved intensivavdelingen. Tilstanden til femåringen er uendret.

Faren (33) ble innlagt ved Sørlandet sykehus i Flekkefjord. Han ble mindre alvorlig skadet, og lå lørdag til observasjon ved sykehuset.

Ektepar omkom, datteren kritisk skadet

Et ektepar fra Bergen, 52 og 57 år gamle, omkom i kollisjonen. Med seg i bilen hadde de sin tolv år gamle datter, som også ble sendt til sykehus. Tolvåringen ble lørdag kveld betegnet som kritisk skadet, men tilstanden var stabil.

12-åringens tilstand var uendret søndag formiddag.

Ulykken skjedde ved 12-tiden lørdag ettermiddag. Bilen med de tre fra Bergen kom over i motsatt kjørefelt etter en forbikjøring, og traff bilen med familien på fire fra Mandal i fronten.

— Den ene bilen kjørte mot øst og passerte flere biler i et forbikjøringsfelt. Føreren skal ha forsøkt å strekke forbikjøringen, men fikk trafikk imot og vridde bilen inn mot høyre. Den kom borti bilen den skulle passere og mistet kontrollen, sa operasjonsleder Hans Petter Osaland lørdag.

Uklar hastighet

Kriminalteknikere fra politiet og veivesenets ulykkesanalysegruppe undersøkte ulykkesstedet lørdag.

— Vi er ferdige på åstedet, men det skal foretas en del arbeid i ettertid. Undersøkelsene som er gjort bekrefter hendelsesforløpet som er beskrevet. Bilen som var på vei østover har gått over i venstre felt da føreren skulle legge seg tilbake i sitt eget felt etter en forbikjøring, sier krimtekniker Bernt Mushom i Agder politidistrikt.

Hvor stor hastigheten har vært er uklart.

— Det har jeg ikke grunnlag for å si noe om foreløpig, sier Mushom.

Fartsgrensen på stedet er 80 kilometer i timen.

To personer som var øyenvitner til ulykken ble avhørt lørdag kveld. Søndag skal ytterligere to vitner avhøres av politiet.