KRISTIANSAND: — Min stemme gikk til han Alf, ja. Det betyr en stemme til at kulturarbeidet i denne byen kan ha gode levevilkår, sier Jørgen Skauge til fvn.no.

Fvn.no møtte Skauge utenfor Byhallen i Kristiansand i ettermiddag. For Skauge er kultur definitivt den viktigste saken, men han er også opptatt av skole, eldrepolitikk og miljø.

— Jeg mener Alf Holmelid (SV, red. anm) har gjort en utrolig god innsats i valgkampen, og håper han kan komme på Stortinget. Men det viktigste er at dagens regjering får fortsette, sier Skauge.

KONSERVATIVT: Edith Mittet og Else Marie Rudolfsen ga sin stemme til Høyre på valgdagen. Foto: Jon Anders Møllen

— Holde på det vi har

Edith Mittet og Else Rudolfsen gikk sammen for å stemme i dag. De holder en knapp på Høyre.- Vi er nok blant de mer konservative som liker å holde på det vi allerede har, sier Rudolfsen.

— Jeg vokste opp med en far som var Høyre-ordfører i Mehamn, og liker deres politikk. Jeg synes også at Erna Solberg var meget dyktig i valgkampen. De andre er så heseblesende, spesielt Kristin Halvorsen, sier Mittet.

Begge mener EU-spørsmålet er viktig.

— Snart er Norge det eneste landet utenfor. Vi som har levd en stund skjønner at det ikke er bra, mener Rudolfsen.

BYTTET PARTI: Tidligere har Janne Kristin Knutsen stemt Arbeiderpartiet. I dag fikk Fremskrittspartiet hennes stemme. Foto: Jon Anders Møllen

Fra Ap til Frp Janne Kristin Knutsen har tidligere år stemt Arbeiderpartiet, men nå har hun fått nok.— I år gikk min stemme til Fremskrittspartiet. Det samme gjelder mange i omgangskretsen min. Arbeiderpartiet holder ikke det de lover. Siv Jensen er derimot modig og er tydelig på hva hun vil, sier Knutsen.

For henne er også innvandringspolitikken viktig.

— Med dagens regjering er det full åpning, og alle slipper omtrent inn. Det fører blant annet til at nordmenn ikke får den hjelp de trenger ved norske sykehus. Jeg er ikke rasist, men rasebevisst, sier Knutsen.

I MIDTEN: Andreas Kvaring søker mot sentrum nårhan skal gi et parti sin stemme. Foto: Jon Anders Møllen

Havnet i sentrum Andreas Kvaring har ikke funnet et eneste parti som han kan identifisere seg med.— Derfor har jeg valgt det partiet som ligger nærmest det jeg mener. For meg er blant annet miljøet en viktig sak, og Venstre har en ok miljøpolitikk samtidig som de har blokkert samarbeidet med Frp, sier Kvaring.

Han har valgt parti ut fra sin totale livssituasjonen.

— Skulle jeg bare valgt parti ut fra situasjonen som arbeider, så hadde det nok blitt Arbeiderpartiet. Men livet er mer enn arbeid, og derfor havner jeg i sentrum, sier Kvaring.