KRISTIANSAND: Mannen tok en julidag i sommer tak i samboeren, kastet henne ned på en seng, satte seg over henne, tok kvelertak på henne og slo henne i bakhodet og på kroppen. Handlingen var ifølge retten uprovosert. Samtidig rettet han en kniv mot henne, og sa at han ville stikke henne dersom hun ga lyd fra seg.

Etter episoden ville samboeren ringe politiet, noe hun gjorde. Dette motsatte ikke den tiltalte seg, fordi han ønsket politiet til stedet for å se om det kunne bidra til at han fikk hjelp for sitt rusproblem.

I første omgang ble 31-åringen pågrepet, og han soner nå på Ila.

I retten erkjente han de straffbare forhold. Retten konstaterer at mannen nå fikk sin 19. dom, og at han tidligere er straffedømt for vold seks ganger.

De straffbare forholdene som ble gjort overfor samboeren i sommer fant sted i prøvetiden for en dom fra tingretten i Kristiansand, som ble avsagt en måned før volden og truslene han nå er dømt for.

Kristiansand tingrett, som bestod av tingrettsdommer Monica Haugedal, samt meddommerne Inger Lise Lund Stulien og Åge Kristen Reme, har funnet at fengsel i fem måneder er passende straff. 30 dager er gjort betinget.

Mannen må også betale 4000 kroner i saksomkostninger.