GJERSTAD: Natt til onsdag fikk moren det redselsfulle budskapet fra prest og politiet om at datteren var død, funnet i eks-samboerens bil på et småbruk i Drangedal.

Moren befant seg da hjemme i Gjerstad i Aust-Agder.

Det var sogneprest i Åmli, Steinar Nordlie, som sammen med politiet overbrakte det tunge budskapet til moren.

— Jeg føler at vi som prester har en ballast til å møte mennesker i alle situasjoner, sier Nordlie til fvn.no.

- Drepte henne hjemme

- Han elsket datteren sin over alt i verden

Den 25 år gamle kvinnen fikk høre at faren til barnet, den 29 år gamle eks-samboeren hennes, hadde krasjet bilen sin inn i en annen bil på et småbruk i Kroken i Drangedal. Datteren ble funnet død i bilen.

Syv timer senere ble 29-åringen pågrepet av politiet etter en intens jakt. Han ble i dag siktet for forsettlig drap på datteren, og vil i morgen bli fremstilt for varetektsfengsling i Skien.

Politiet tror 29-åringen drepte datteren hjemme i Kragerø, og at han deretter kjørte til Drangedal, der han smadret bilen.

Her ble jenta funnet

Det er brakt på det rene at 29-åringen har hatt et forhold med en av døtrene til de som bodde på småbruket. Moren hadde såvidt fvn.no kjenner til, ikke hatt noen kontakt med familien som fant jenta.

- Uforståelig

Moren til femåringen flyttet til Gjerstad like før jul i fjor. Der har hun jobbet på en kafeteria de siste to månedene, og kollegene hennes fikk i dag sjokkmeldingen.

— Vi kan ikke skjønne hvorfor det har skjedd, sier en av kollegene hennes til fvn.no.

Kollegene omtaler henne som en veldig blid og hyggelig jente, og det var ingenting som tydet på en akutt konflikt mellom henne og barnefaren.

— Hun var på jobb i går kveld, da virket alt lyst og hyggelig, sier kollegene.

Fått hjelp av presten

Moren til femåringen har i dag fått oppfølging av kriseteamet i Gjerstad kommune.

— Det lokale kriseteamet var på plass klokken 09 i dag tidlig, og hun har fått oppfølging utover dagen. Kriseteamet har vært tilgjengelig, sier ordfører i Gjerstad, Rune Hagestrand, til fvn.no.

Både kommunelegen og den psykiske helsetjenesten har vært i kontakt med kvinnen. Også ledelsen ved kafeteriaen hun jobber på, har tilbudt seg å hjelpe.

— Vi var i kontakt med henne i ettermiddag og spurte om vi kunne hjelpe med noe, men det var det ikke, sier arbeidsgiveren hennes til fvn.no.

Etter det fvn.no kjenner til skal moren og den siktede 29-åringen ha vært gjennom en tvist omhandlende foreldreansvaret for barnet, samt hvem barnet skulle bo hos. Den siktede skal ha blitt tildelt foreldreansvaret.