ARENDAL: Russegutten tilkalte politiet etter et nattbad natt til 17. mai ved Spornes på Tromøya. Ifølge politiet hevdet han at det var en person som var i ferd med å drukne, og ba derfor om bistand fra politiet.

En større aksjon ble satt i gang, og politi, brannvesen, redningsselskapet og luftambulansen ble kalt ut til stedet. Det samme ble fire dykkere fra brannstasjonen i Kristiansand, noe som medførte at hele dykkerberedskapen i Kristiansand ble opptatt i Arendal natt til 17. mai.

— Den eneste som ble reddet var han som selv ringte politiet. Han ble funnet overstadig beruset og sterkt nedkjølt i vannkanten. Til politiet hadde han opplyst at det befant seg flere i vannet, men det viste seg å bare være tull, sier stasjonssjef Jan Sverre Krogstad ved Arendal politistasjon til fvn.no.

Krogstad er svært lite fornøyd med å bruke tid og krefter på en aksjon han betegner som "tull og vås".

— Gutten var selv ansvarlig for situasjonen han havnet i, ved å drikke seg overstadig beruset, sier Krogstad.

— Hvor stort vil et eventuelt erstatningskrav bli?

— Det aner jeg ikke.

STORAKSJON: Politi, brannvesen, ambulanse og dykkere deltok i redningsaksjonen på Spornes. (Foto: Ernest Boswarva) Satte beredskapen ute av spill

Ifølge Krogstad vil politiet nå diskutere saken internt, og i løpet av de nærmeste dagene vil de bestemme seg for hvorvidt det vil bli rettet krav om erstatning mot russegutten.

Aksjonen førte til at beredskapen i Agder ble betydelig svekket, og det i et tidsrom som normalt byr på store utfordringer for både politi og redningsmannskap.

— Det pleier å være nok å henge fingrene i natt til 17. mai. Det er derfor trist at vi må bruke tid på slikt tøys, sier Krogstad.

Brannsjefen i Arendal, Jan Kongsvik, er heller ikke særlig begeistret. Ifølge Agderposten var det fem mann på jobb natt til 17. mai, og plutselig var alle opptatt med redningsaksjonen på Tromøy.

— Natt til 17. mai er en ulykkesnatt. Da er det en vederstyggelighet at de må rykke ut på slike oppdrag, sier Kongsvik til Agderposten.