KRISTIANSAND: – Mitt neste skritt blir å snakke med to konkrete rederier. Jeg håper at ting faller på plass, slik at vi kan komme i gang fra «foråret» 2010, sier Jens Bonde per mobiltelefon fra Ringe, midt på danske Fyn.

Han viser seg å være mannen bak initiativet til en mulig, ny trekant-ferjerute mellom Kristiansand, Hanstholm og Newcastle – ruten som havnedirektør Stein E. Haartveit har trukket fram som en potensiell konkurrent til Color Line på Kristiansand Havn.

Men Bonde har verken kapital, skip eller noe slags markedsmessig eller administrativt apparat i ryggen.

Sjåfør

Jens Bonde viser seg ellers å være arbeidsledig bussjåfør. Hans erfaring fra ferjebransjen består i en tidligere sommerjobb med å lose biler om bord i en Smyril Line-ferje.

– Som turistsjåfør så jeg hvordan folk flytter seg rundt. Jeg har selv tatt initiativ til trekantruten og møtt positiv interesse i alle tre havnene, opplyser Bonde.

Han har utarbeidet en ti siders rapport som Fædrelandsvennen har fått tilgang til. Der, på bakgrunn av kontakter med «Dansk camping center» og «Norsk caravan club,» anbefaler han blant annet et konsept som bør omfatte «billig aftensmad med pølser og pomfritter (…)» I tillegg tenker han på minicruise-tilbud, enkelte luksuriøse lugarer og mer til.

Olsen-samarbeid

Bonde har også merket seg Svein Olaf Olsens prosjekt Thy Ferries. Han bemerker at selskapet riktignok ikke har klart å skaffe nødvendig kapital fra større investorer, men at interessen blant folk flest i Hanstholm-regionen er stor. Jens Bonde ser følgelig for seg et samarbeid mellom sitt eget trekantprosjekt og et fremtidig, operativt Thy Ferries.

– Ved at vi kan tilby å ta med passasjerer for hverandre. Men det er kun noe som er på tale. Hva Thy Ferries angår, håper og tror jeg at rederiet kan komme opp å stå, sier initiativtakeren. Han har for øvrig et annet berøringspunkt med Olsen-prosjektet: Også Jens Bonde mener at tvangsauksjonsobjektet «Julia,» som i Kristiansand alltid vil være kjent som «Christian IV,» kan være aktuell for den påtenkte trekantruten.