LINDESNES: Kommunen skal selge de tidligere eldreboligene på Vigeland, men salget har tatt lang tid og nå mener naboene at det ikke ser ut rundt bolighusene i Gustav Vigelands vei.

I løpet av vinteren har folk tatt seg inn i boligene og rasert dem, skriver Lindesnes Avis.

– Vannet fosset og lysene stod på, sier nabo Randi Vigeland til avisen om situasjonen i helga.

Flere ganger skal det ha vært innbrudd i de seks bolighusene og flere ganger skal naboer ha kontaktet politiet og kommunen med håp om at det skulle bli ryddet opp.

– Naboer har ringt kommunen siden påske fordi de har merket at folk har vært her om nettene, sier Vigeland.

Eiendeler ikke fjernet

I flere av leilighetene ligger fortsatt medisiner, personlige eiendeler og engangssprøyter. Lokalbefolkningen er nå redde for at de kan få besøk av flere hjemløse som forsøker å ta tilhold i området.

– Spørsmålet er jo om det er bostedsløse eller om det er folk som driver hærverk. Om det er bostedsløse må kommunen finne et annet alternativ til dem, sier Arbeiderpartiet-politiker Stein Helge Nilsen som var på befaring på stedet i går.

Lørdag fikk fvn.no flere tips om at både varme og vann stod tilkoblet boligene og at lite skal ha blitt gjort siden beboerne flyttet ut av boligene. I helga skal en av boligene ha blitt oversvømt etter at vannet fikk renne fritt.

I løpet av de siste dagene er strømmen stengt av og vanntilførselen blokkert.

Vil ikke rydde opp

Til tross for at boligene er rasert, ønsker kommunen ifølge Lindesnes Avis ikke å sette inn tiltak. Planen er at kommunene skal selge boligene.

– Forholdene er anmeldt til politiet. Ulovlige forhold er det dem som tar seg av. Fram mot salget blir det ikke gjort noe aktivt inne i leilighetene, vi klipper plenen og fikser utenfor, sier Øystein Repstad, leder ved vaktmestertjenesten i Lindesnes kommune.