KRISTIANSAND: Utenfor politihuset i Kristiansand var det klokka tolv i formiddag kø helt fra hovedinngangen og over til postkassa på andre siden av gata. Hver polititjenestemann i køen var utstyrt med hvert sitt postkort som skulle sendes til statsministeren. Dette er en del av aksjonen politiet har gående mot det de mener er alt for lav lønn i forhold til arbeidet de gjør. Kortene inneholder personlige argumenter for hvorfor politiet fortjener høyere lønn.

Misfornøyde — Vi prøver med dette å signalisere til regjeringen hvor misfornøyde vi er med dagens lønninger. Ved å sende hvert vårt postkort samtidig, håper vi å vise regjeringen at hele landets politistyrke står samlet bak kravet om høyere lønn, sier politibetjent og talsmann for Politiets Fellesforbund, Geir Iversen.

Han mener landets politi har en krevende jobb, men at lønnen ikke gjenspeiler dette.

— Vi gjør en risikabel jobb for samfunnet, men gjennomsnittslønnen til politi i tjeneste er bare 320 000 kroner, sier Iversen.

Rømmer yrket Iversen mener det er en trend at nyutdannede politifolk ser seg om etter andre jobber når de blir klar over lønnsnivået.

— Jeg kjenner nyutdannede politifolk som tenker på å studere noe annet på grunn av lønna. Det er en skremmende utvikling, sier han. I det lange løp tror han at det vil resultere i færre politifolk, og en langt mindre skolert politistyrke.

— Det er mange som vurderer om det er verdt å risikere liv og helse for så lav lønn. Jeg forstår dem godt, sier Iversen.