KRISTIANSAND: — Mange har ringt sentralbordet i kommunen og meldt seg til frivillig arbeid, forteller beredskapsleder i Kristiansand kommune, Sigurd Paulsen, til fvn.no.

Han berømmer innsatsen til de frivillige mannskapene, og mener de har bidratt svært positivt etter snøværet som inntok Sørlandet.

- Mye positive mennesker i byen

— Enkeltpersoner har jobbet frivillig helt fra torsdag til søndag, sier han. Det berømmer vi som en utrolig god innsats. Det viser at det bor mange positive mennesker i byen og at de trår til når det trengs, sier Paulsen.

Frivillige har blant annet spadd ut eldre som har snødd inne og måket tak. Paulsen roser også naboer som har hjulpet hverandre.

Takker

Paulsen vil også rette en takk til frivillige organisasjoner som har bidratt.

— I går var speidere engasjert med snørydding. De brukte 90 arbeidstimer til å hjelpe med å sikre hus for ras. Da tok de for seg hele i byen i samarbeid med ingeniørvesenet.

— Har dere byen under kontroll?

— Alle bygg skal nå være under kontroll. Men vi jobber vi fortsatt med innsats fra forsvaret og profesjonelle entreprenører for fjerne snø fra tak. Det er også kalt inn folk fra brannvakta for å betjene stigebiler. Men vi oppfordrer folk til å være obs på at det kan rase ned snø fra takene.

Paulsen sier at det fortsatt jobbes på spreng for å rydde tak, slik at alle kommunale bygg kan åpnes. Også rømningsveier må frigjøres. Målet er at SFO og barnehagene er åpne innen morgendagen:

— Det som er viktig er å få ryddet det som er kritisk til onsdag, siden det er meldt mer snø da.