**Relaterte artikler:

Faren tror Kristiansen er uskyldig

Andersen: — Må ta sin straff og slutte å rote

Krimjournalist: — Ikke fnugg av nye bevis**

Kristiansen intervjuet for første gang

— Han må gjerne råtne i fengsel

— Kristiansen ble forhåndsdømt

Se hele debatten fra Hotel Ernst lørdag i opptak

Det var under mandag kvelds Tabloid-sending på TV2 at Sigurd Klomsæt fortalte seerne at Kristiansen vil gå igjennom alt av undersøkelser for å bevise at han ikke står bak drapene av to små jenter i Baneheia i 2000. Under programmet fikk advokat Klomsæt spørsmål om det er noen måter Kristiansen kan tenke seg at han kan bygge opp under sin uskyld på.

— Ja, Viggo Kristiansen er villig til å være med på alt av teknisk og annen karakter som er mulig. Vi har snakket om dette i dag, og Viggo Kristiansen er villig til å være med på også såkalt løgndetektortest, polygraftest. Dette er riktignok forbudt å bruke som bevis i Norge, men det er også gjort av andre tidligere, svarte Klomsæt.

Han viste til flere andre saker der løgndetektor er brukt, og mener det ikke er riktig at dette ikke kan brukes som bevismateriale i Norge.

— Selv om Høyesterett har sagt tidligere at det er bevis man ikke kan bruke, så vil vi gjøre det igjen, fordi Norge tar feil, sa Klomsæt.

Videre sa advokaten at han kommer til å fortelle at Kristiansen vil la seg teste med løgndetektor i morgen.

Berit Andersen, som er mor til Jan Helge Andersen som også ble dømt i Baneheia-saken, var også med i debattprogrammet. Hun hadde imidlertid ikke særlig tro på at løgndetektor-test ville hjelpe Kristiansen.

— De må holde på å etterforske så mye som mulig, jeg kan ikke si meg negativ til det. Men jeg tror ikke de finner noe, sa hun.

Sigurd Klomsæt leverte i forrige uke en begjæring om gjenopptakelse av saken mot Viggo Kristiansen. Gjenopptakelseskomitéen skal nå vurdere om de mener det er gode nok grunner for at saken skal komme opp for retten på nytt. Les hva som kreves for at saken skal bli gjenopptatt her.