KRISTIANSAND: — Vi har satt i gang søk etter en mann som ble meldt savnet av to kamerater. Han ble sist sett ved 20-tiden lørdag kveld, sier innsatsleder Salve Eieland i Agder politidistrikt.

Etter det fvn.no får opplyst skal 66-åringen ha vært i Kristiansand i store deler av helgen. Han er på seiltur med to kamerater, og båten har ligget fortøyd til kai 6 ved havna i Kristiansand.

Var på byen

Lørdag kveld var kameratene på byen i Kristiansand før 66-åringen forsvant.

— De tre kameratene har jobbet på båten og vært på byen. Mannen ble meldt savnet søndag kveld, men etterlysningen ble formelt gjort skriftlig mandag morgen, sier operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt.

Mannen er ifølge Eieland en av tre som kom til byen med den 58 fots lange seilbåten lørdag.

Like før klokken 12 mandag søkte dykkere i vannet ved kaia, etter at politiet først hadde gjennomført et overflatesøk i området med båt.

— Vi har startet søket ved båten, og jobber videre langs kaia, sier Eieland.

Avsluttet resultatløst

Søket fortsatte utover ettermiddagen, men ble avsluttet resultatløst. I alt var seks-åtte personer involvert i leteaksjonen.

— Søket er avsluttet for i dag, men vi kommer til å fortsette med taktisk etterforskning tirsdag for å se om det er ytterligere opplysninger å finne, sa operasjonsleder Børge Steinsland til fvn.no i 18.30-tiden mandag kveld.

Mannen som er savnet, er eieren av seilbåten. De tre mennene er alle utenbys fra.

Foreløpig har politiet ingen teori om hva som ligger bak forsvinningen.

— Det foreligger ikke opplysninger om verken det ene eller det andre. Han forsvant lørdag kveld, utover det er det ingen observasjoner, sier Steinsland.

SØK: Innsatsleder Salve Eieland i Agder politidistrikt deltok i søket mandag ettermiddag. (Foto: Mads Ommundsen)