FARSUND: Christine Løvendahl hadde aldri planlagt å bli modell. Farsund-jenta hater nemlig dietter.

— Det er et enormt press fra deler av modellbransjen om å se syltynn ut. Jeg slanka meg som tenåring selv, litt grunnløst, men tok heldigvis til vettet etterhvert, sier hun.

Nå håper hun at hun kan hjelpe jenter som sliter med slankepress.

— Det er deilig å være ordentlig jentete uten å måtte slanke seg ned til 40 kg. Kan jeg få én jente til å endre selvbildet sitt, er jeg happy, sier hun.

**Les også:

- Må kanskje en Marilyn Monroe-effekt til?**

Glamourmodell

  • En venninne av meg tok noen bilder tidligere i sommer, og jeg sendte dem inn til et par byråer i Oslo for moro skyld, forteller hun. Og for å gjøre historien kort, er Christine nå en av tolv jenter i glamour-byrået Show Models.

I høst dukker Christine blant annet opp i en kalender som modellbyrået gir ut.

— Show Models gjør både glamour, rene modelloppdrag, film, reklame og magasiner, og mer vertinnepregede events, og det kommer forespørsler fra hele verden, forteller Christine, som har kastet seg ut i glamourverdenen uten frykt.

Fire lokale sponsorer fra Vest-Agder har hun også klart å sikre seg.

GØY: — Man må jo gi jernet når man er ung, men pass på dine egne holdninger, sier Christine. FOTO: Aina Eftestøl Hardt press

  • Jeg fikk tilbud fra et annet byrå først, men syntes det virket for useriøst. Så jeg sa nei, ler Christine. Hun tenker på alle som jobber så beinhardt for å få en fot innenfor bransjen, at de slanker seg til ribbeina står ut som paraplyspiler.

Christine tror det kan være sunt å ha litt ballast fra vanlig yrkesliv før man gir seg i kast med modelltilværelsen, og hun håper hun kan være med på å gi tenåringsjenter en viktig beskjed.

— Jeg er så lei av presset om slanking som selv småjenter går og føler på. Jeg sier nei til mange oppdrag og forespørsler. Vi jenter som har en normal kropp med kurver og kvinnelige former får nok av modelljobber, vi også.

Christine har derfor følgende beskjed til alle tenåringsjenter som drømmer om modelljobb:

— Det er ingen vits i å slanke seg syk!

Hun tror dessuten kvinneidealet er under endring, og at former er in:

  • Endelig begynner jentene å høre på mannfolka, som sier at de ikke vil ha pipestilker.

Kler ikke av seg

Det er ikke bare på slankefronten Christine har tenkt å stå hardt på sitt. Hun nekter også å stille opp på "trådløse" fotoshoots.

— Det går an å beholde klærne på. Men man skal være sterk. Det er en del som forventer at man skal ta av seg alt, og hvis du er litt usikker, tror du gjerne det skal være slik.

- Men du beholder klærne på?

— Javisst. Dessuten synes jeg det er mye mer sexy å overlate ting til fantasien. Jeg kan gjerne ta litt "classy stuff", men det blir ingen puppebilder.

Flere nakenmodeller som tjener gode penger i glamourbransjen angrer seg, og sier at de fra nå av ikke skal kle av seg lenger.

— Da tenker jeg at jeg like gjerne kan starte med det utgangspunktet, sier Christine.

Hengemugger

Farsundsjenta har studert makeup i Oslo og hudpleie i Kristiansand, men håper nå å kunne få gjøre en del modelloppdrag fremover, når sjansen først byr seg.

— Man må jo gi jernet når man er ung, plutselig er tida forbi, og man sitter der med hengemugger, ler hun.

Glamourmodeller forbindes gjerne med pinup-jenter som deiser rundt med store silikonpupper. Christine er helt tydelig på hva hun mener om det, og ser ingen grunn til å øke brystmålet bare for å skaffe seg flere modelloppdrag:

— Man må ikke trøkke inn silikon, heller. Ekte pupper er in, det er ikke noe plastic fantastic her i gården, nei.

- Nei?

— Niks. Disse er my pride and joy, I am proud of what my mama gave me.

KALENDERPIKE: Christine Løvendahl blir en av 12 bikinipiker fra Show Models i 2009. — Men bildene får ingen se før kalenderen er i salg, sier Show Models-sjef Beathe Grøgård til fvn.no. PORTEFØLJEFOTO: Show Models **Les også:

- Må kjendiser legge på seg?**