KRISTIANSAND: Avtalen om salg ble inngått mandag ettermiddag. Dagen etter ble de ansatte i avisen informert om oppkjøpet.

Oppkjøpet innebærer ingen umiddelbare endringer for de ansatte. Det opplyser administrerende direktør i Fædrelandsvennen, Lars Erik Torjussen.

— Avisen vil bli drevet videre som før, som en selvstendig virksomhet, sier Torjussen til fvn.no.

I pressemeldingen som ble sendt ut etter at de ansatte fikk beskjeden heter det at Fædrelandsvennen "har som hensikt å være langsiktig og aktiv eier for å viderutvikle Farsunds Avis som en selvstendig avis/mediebedrift i sitt område".

— Farsunds Avis vil være en konkurrent til Fædrelandsvennen og andre mediebedrifter i regionen på samme måte som før, sier Torjussen.

- Styrker Fædrelandsvennens posisjon

Regionavisen har kjøpt 58,19 prosent av aksjene i Farsunds avis sitt driftsselskap av Th. Brøvig AS, Gunnar Brøvig og Margit Brøvig. Fædrelandsvennen har ingen eierandeler fra før.

Målet med oppkjøpet er ifølge direktøren å styrke Fædrelandsvennens posisjon i regionen.

— Vi er et regionalt mediehus, og det er naturlig for oss å kjøpe opp andeler der det er mulig, sier Torjussen, som opplyser at det kan være aktuelt å øke eierandelen ytterligere.

De øvrige aksjeeierne har fått tilbud om å selge sine aksjer til samme pris som hovedaksjonærene.

Torjussen ønsker ikke å oppgi hvor mye Fædrelandsvennen har betalt for aksjene.

Redaktøren sjokkert

Ansvarlig redaktør i Farsunds Avis, Steinar Spjelkavisnes, sier til sin egen avis at forhandlingsprosessen har vært hemmelig og ledelsen i avisen ikke har vært involvert.

— Jeg er rimelig sjokkert over at våre eiere som har styrt lokalavisen gjennom 119 år selger avisen og skriver kontrakt uten en gang å ha tatt meg med på råd før avtalen ble inngått, sier Spjelkaviknes.

Svenn O. Pedersen, administrerende direktør Th. Brøvig AS, opplyser at Spjelkaviknes var klar over kontakten mellom de gamle eierne og Fædrelandsvennen.

— Han mente vel at han skulle ha et ord med i laget, men det mente ikke vi, sier Pedersen til fvn.no.

- Tiden var inne

Pedersen opplyser at de ble kontaktet av Fædrelandsvennen i september. Han er fornøyd med avtalen som nå er forhandlet frem.

— Avisen skal drives selvstendig, noe som har vært vesentlig for selgerne. Med tanke på utviklingen når det gjelder digitale medier er det tida for at en profesjonell medieaktør tar over, sier Pedersen.

Redaktør Spjelkaviknes ser frem til å møte de nye eierne.

— Avisen er solgt. Nå skal jeg møte de nye eierne. Selv om det blir rart å forholde seg til Fædrelandsvennen, er ikke dette et fiendtlig oppkjøp. Våre nye eiere er profesjonelle mediefolk, i motsetning til de forrige, sier redaktøren.