SØGNE/SONGDALEN: Lensmann Terje Pedersen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor har hendene fulle med å registrere og sikre spor fra alle de 54 vinningstyveriene som har skjedd i løpet av oktober.

— Det er lenge siden vi har hatt så stor aktivitet, sier han til fvn.no.

Bare i helgen ble det registrert fem-seks innbrudd i hytter på Åros, pluss noen boliginnbrudd. Pedersen mener det kan være samme gjerningspersoner som står bak noen av tyveriene.

— Vi har grunn til å tro at det i noen av tilfellene er samme gjerningsmenn. Hytteinnbruddene (på Åros i helgen) kan vi anta at er de samme, sier lensmannen.

Etterforskningen av de 54 tyveriene er ikke kommet langt, grunnet bemanningssituasjonen i politiet og det høye antallet innbrudd. Foreløpig er kun ett av tyveriene i oktober oppklart, da en stjålet bil ble funnet igjen på Bråvann. Politiet har bortsett fra dette ingen mistenkte.

Nå ber politiet beboere i de to kommunene med til sammen 15.778 innbyggere om å ta sine forholdsregler.

— Vi er veldig avhengig av publikums hjelp og at folk er flinke til å sikre seg selv når det er så mye kjeltringer på gang. Én liten observasjon som kan virke ubetydelig kan gi oss et utgangspunkt for etterforskningen, sier Pedersen.

Av de 54 innbruddene fra 1. til 27. oktober har 17 skjedd i Songdalen og 35 i Søgne. Det omfatter tyverier av kjøretøy, innbrudd i boliger, bedrifter og hytter, og annen vinningskriminalitet.