Si din mening nederst i saken!

KRISTIANSAND: — For Høyre er eldre menneskers rett til å velge, helt sentral. Hvis vi i tillegg kan spare penger fordi konkurransen får fram bedre løsninger, er det et ekstra pluss. Konkurranse pleier å hjelpe, alltid, sier Høyres gruppeleder Inger Skeie Hansen.

Fritt brukervalg

Onsdag kveld sendte Høyre ut dette forslaget i forbindelse med det store budsjettmøtet i bystyret torsdag:

”Bystyret ber administrasjonen fremme en sak om utvidet fritt brukervalg som i tillegg til hjemmehjelp skal gjelde hjemmesykepleie og ordning med kjøp av tilleggstjenester. I samme sak tas også med at driften av nye sykehjem vurderes lagt ut på anbud slik at det åpnes opp for private firma og ideelle organisasjoner”

Privat omsorg er et spørsmål som deler bystyret så å si på midten – og det ligger an til at Høyres forslag får et par stemmer for lite.

KrF synes privatiseringen blir for drastisk og vil avvente, mens Ap og venstresiden mener omsorgstjenester skal være en kommunal oppgave – hvor ikke private selskaper skal gjøre seg fete på fortjeneste.

På andre siden står Frp. Venstre vil også støtte Høyre.

— Når en sykehjemsplass koster 100.000 mer i Kristiansand enn Oslo, er tiden inne til å prøve konkurranse. Vi må utfordre. Samtidig er Venstre opptatt av ikke å ødelegge gode faglige miljøer, sier Dag Vige.

Trenger penger

Demokratene ser ut til å komme på vippen i denne saken. Partiet er egentlig for privatisering, men Vidar Kleppe sier han nok vil stemme mot Høyres forslag.

— Privatisering, frie valg og alt det der er viktig. Men det er jo ikke der skoen trykker i Kristiansand. Nå må økonomene i Høyre forstå at eldreomsorgen først og fremst trenger penger så folk kan få hjelpen de har krav på. Når det er på plass, kan vi begynne å diskutere frie valg. Omsorgssektoren er kraftig underbudsjettert, sier Kleppe.

Da kan du si hva du mener om dette teamet. Kanskje noen av politikerne bruker akkurat ditt argument i bystyret torsdag?