OSLO: Dermed mister ikke Sørlandet sykehus operasjoner av mage— og urinblærekreft, slik det så ut ved første innstilling fra administrerende direktør Bente Mikkelsen til styret. I hvert fall ikke i første omgang.

Det er helsedepartementet som har krevd at Helse Sør Øst skal se på om de bruker ressursene til kreftbehandling på en fornuftig måte i helseregionen. Poenget er å øke kvaliteten ved å samle fagmiljøer hvor det gjennomføres flest operasjoner.

LES OGSÅ: Delvis gjennombrudd for kreftbehandling

LES OGSÅ: Sørlandet sykehus kan miste kreftbehandling

Tirsdag var hele agderbenken samt toppledelse og tillitsvalgte fra Sørlandet sykehus i møte med toppledelsen i Helse Sør Øst.

Der fikk de fullt gjennomslag for ikke å avvikle operasjonene ved Sørlandet sykehus helt. Det er imidlertid usikkert hva satelittfunksjonen vil innebære konkret.

— Det hadde vært mye ryddigere om satelittfunksjonen hadde vært utredet, slik at vi visste hva det kommer til å bli, sier styremedlem Svein Øverland fra Sørlandet sykehus, valgt av ansatte og blant de fire i mindretallet i HSØ.

Han er en av fire representanter for de ansatte som stemte mot forslaget, og ville at de sykehusene som i dag har operasjoner, skal få fortsette med det.

Flere av styremedlemmene pekte på mangelen på logikk i at kreftsentre som gjør en god jobb skal årelates, og gav direkte støtte til Kreftsenteret i Krisiansand.

MINDRETALL: Ansattetillitsvalgt Svein Øverland fra Sørlandet sykehus fikk ikke flertall for å la Kreftsenteret og Sørlandet sykehus få fortsette som i dag. Foto: Bente Bjercke. Foto: Bente Bjercke