KRISTIANSAND: Nå har Helsetilsynet i Vest-Agder åpnet tilsynssak mot legevakten og den mannlige fastlegen i Kristiansand, etter at avdødes datter (31) klaget på behandlingen.

Undersøker saken

– Ut fra det vi er blitt fortalt har vi funnet grunn til å undersøke om fastlegen og legevakten har handlet faglig forsvarlig og i samsvar med god faglig praksis i kontakt med pasienten, opplyser fylkeslege Kristian Hagestad.

Kvinnen døde i juli, få dager etter hun hadde fått konstatert lungekreft med spredning. I en lengre periode skal 68-åringen ha hatt symptomer på alvorlig sykdom. Ifølge datteren følte moren seg avvist hos fastlegen, går det fram av tilsynsbrevet fra fylkeslegen. I løpet av få uker skal hun ha oppsøkt legevakten tre ganger. De to første gangene ble hun sendt hjem uten videre undersøkelser.

– Jeg har ikke fått satt meg inn i saken, men er i ferd med å innhente opplysninger fra legene som hadde ansvar for pasienten, opplyser Clare Jørgensen, daglig leder for legevakten i Kristiansand.

Konklusjon om en måned

Fastlegen opplyser til Fædrelandsvennen at han nå har sendt inn pasientjournalen og sine kommentarer, slik fylkeslegen har bedt om.

– Jeg forholder meg helt nøytral, og overlater til fylkeslegen å avgjøre saken, sier han.

Fylkeslegen vil ikke kommentere innholdet i klagen før alle forklaringer foreligger. Avdødes datter får så anledning til å kommentere fastlegens og legevaktens versjon, før Helsetilsynet konkluderer om et par måneder.