Les også: Heller ingen alvorlige oljefunn i Aust-Agder i dag

Det har kommet inn flere meldinger om olje diverse steder i Vest-Agder i løpet av dagen, men ingen av disse observasjonene har satt i gang ryddingsarbeid.

I Kristiansand har det kommet inn meldinger om olje i Bertesbukta på Lund, Møvikstranda i Vågsbygd og Holterona i Randesund. De to første stedene har fvn.no vært, uten å se tegn til olje. Brannvesenet har undersøkt Holterona i ettermiddag.

— Det var ikke noe konkret eller klumpete der, sier brannmester Bjarne Lund i Kristiansandsregionen brann og redning.

Mandal fri for olje

I Mandal melder Jon Inge Åsen, leder for IUA (Interkommunalt utvalg mot akuttforurensning) Østre Agder, om at brannvesenet har vært ute og sjekket et tynt oljeflak på cirka 150 meter i skipsleia mot Tregde i formiddag.

— Det var så tynt at det ikke var noe å gjøre med det, sier Åsen.

Bortsett fra dette er det kommet en melding om olje på Vigeland i Lindesnes, men her fant ikke brannvesenet noe.

Brannvesenet har renset Landøya, som det ble oppdaget olje ved i går, fri for oljeklumper i dag.

— Jeg tror ikke det er noe mer forurensing her nå, sier Åsen.

- Ikke dagligdags

Kystverket gikk tidligere i dag ut og sa at det langt ifra er sikkert at oljen som ble funnet ved Tregde i Mandal mandag, kommer fra «Full City» i Langesund. De har ikke registrert sikre funn lenger sør enn Grimstad.

- Hva tror du, Jon Inge Åsen?

— Jeg har ikke noe forutsetninger for å si at den kommer derfra, sier han, og påpeker at folk er mer oppmerksomme og melder lettere ifra når de ser olje nå enn til vanlig.

Åsen legger til:

— De klumpene vi fant var ren, frisk olje. Det var tykk smøreolje, tungolje. Det kan ha kommet fra et annet sted, men det er ikke dagligdags at vi finner så mye olje i skjærene.

Til sammen anslår han at det er samlet inn litt under 30 liter klumpete olje fra Tregde i Mandal de to siste dagene.